02 / 05 / 2024

osmangazi Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi

osmangazi Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarının başında gelen Ördekli Kültür Merkezi ile Tayakadın Camii arasında kalan bölge, Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje ile cazibe merkezi haline gelecek.

Bursa Osmangazi'de 8 adet arsa satışa sunuldu! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Gündoğdu Mahallesi'nde yer alan 8 adet arsayı satıyor. Peki Bursa Osmangazi'deki arsaların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi...

Osmangazi Belediyesi, Bursa'da 7 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 7 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 9 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Osmangazi Belediyesi, Bursa'da iki arsa satacak!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 5 Ekim'de yapılacak.

Bursa Osmangazi'de 2 adet arsa satılıyor! Fiyatlar şok etti! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Panayır Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı 5 Ekim'de satışa çıkarıyor. Peki Bursa Osmangazi'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Osmangazi Belediyesi Bursa'da 4 arsa satacak! 

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan beş adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 22 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye o ildeki 4 adet arsa, 2 adet dükkan ile 1 adet 2+1 daireyi satıyor! Bu tarihe dikkat!

Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesinde yer alan 4 adet arsa, 2 adet dükkan ile 1 adet 2+1 daireyi satıyor. İşte ayrıntılar...

Bursa Osmangazi'deki 11 sivil mimari örneği yapı ayağa kaldırılıyor!

Tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa’yı ortaya çıkaran Osmangazi Belediyesi 11 Sivil Mimari Örneği yapıyı yeniden ayağa kaldırıyor.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Osmangazi Dağyenice Göleti’nin çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Dağyenice Göleti’nin Doğancı Mahallesi sınırları içerisindeki kaçak prefabrik yapıları yıktı.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Bursa Osmangazi'deki tarihi yapı restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Kayhan Mahallesi’nde, 20’nci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek, hizmete açtı.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

Bursa Osmangazi'deki Tarihi Şadırvanlı Han yükseliyor!

İlçedeki çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi’nin Kayhan Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırdığı tarihi Şadırvanlı Han’daki rekonstrüksiyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

osmangazi Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi Haberi

osmangazi Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi


Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarının başında gelen Ördekli Kültür Merkezi ile Tayakadın Camii arasında kalan bölge, Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje ile cazibe merkezi haline gelecek. 2014 seçimleri öncesinde açıkladığı 16 vizyon proje içerisinde de yer alan Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi’nin hayata geçirileceği bölgede incelemelerde bulunan Başkan Dündar, bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkartacak projenin, tarihi Bursa evlerinin yeniden yaşatılması adına çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.


Başkan Mustafa Dündar, “Bursa tarihi bir şehir ve Osmangazi bu tarihi şehrin kalbinin attığı merkez. Dolayısıyla bu tarihi şehrin, özgün yapısını koruyarak ayağa kalkması da çok önemli. Osmangazi Belediyesi olarak biz kentin birçok farklı bölgesinde tarihi dokuyu ayağa kaldırma çalışmaları yürütüyoruz” dedi. 2014 seçimleri öncesinde açıkladıkları 16 vizyon proje içerisinde de yer alan,...