02 / 05 / 2024

Osmaniye eski cezaevi müzemi oluyor

Osmaniye eski cezaevi müzemi oluyor

Kadirli ilçesinin Cengiz Topel Mahallesi'nde bulunan ve 60 yıl cezaevi olarak hizmet veren tarihi bina, kent müzesine dönüştürülüyor. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Hibe Destekli Turizm Projesi kapsamında yapılan kent müzesinde sona yaklaşıldı...

Kadıköy Osmaniye'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy Osmaniye Mahallesi 627 Ada (Eski 7 Parsel) Yeni42, 43, 44 Parseller İle Bir Kısım Tescil Dışı Alanı İçeren Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıda...

Buca'da eski cezaevi yerine millet bahçesi inşa edilecek!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Onur Çakır, bugünkü yazısında Buca'da inşa edilecek millet bahçesini kaleme aldı.

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski cezaevi alanında yapılan İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”nde tapu sorunununa ilişkin, "Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız" dedi...

Osmaniye'deki Ala Cami restorasyonuna tepki!

Osmaniye'deki Ala Cami için restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Restorasyon süreci tamamlanan cami, eski tarihi dokusunu kaybederek yeni bir görünüme büründü...

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesinde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Bayrampaşa ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Osmaniye'deki eski turistik otel 22.5 milyon TL'ye satıldı!

Osmaniye Belediyesi, eski turistik otel olarak inşa edilmiş binayı kamuoyuna açık bir biçimde, ihale usulü satışa çıkarttı. Oteli 22 milyon 550 bin Türk Lirası bedel ile Türkiye çapından faaliyet gösteren kurumsal firma olan EVKUR Yükselen Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi almaya hak kazandı.

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı cazibe merkezine dönüşecek!

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanında kentsel dönüşüm projesi hızla devam ediyor. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesi iptal edildi!

Bayrampaşa Eski Cezaevi’ni kapsayan kentsel dönüşüm planları idare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi Bayrampaşa'ya değer katacak!

Bayrampaşa’nın çehresini baştan sona değiştirecek eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Bayrampaşa eski cezaevi alanındaki dönüşüm sekteye uğramaz!

Bayrampaşa'daki 'eski cezaevi alanı'na ilişkin dördüncü kez yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Abdülnaser Şimşek, inşaatın devam edeceğini belirterek “İstek doğrultusunda İBB Meclisi'nde bir karar alınır ve proje devam eder” dedi.

Osmaniye eski cezaevi müzemi oluyor Haberi

Osmaniye eski cezaevi müzemi oluyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 4 yıl önce kapatılan cezaevi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kent müzesine dönüştürülecek.

Kadirli ilçesinin Cengiz Topel Mahallesi'nde bulunan ve 60 yıl cezaevi olarak hizmet veren tarihi bina, kent müzesine dönüştürülüyor. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Hibe Destekli Turizm Projesi kapsamında yapılan kent müzesinde sona yaklaşıldı.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, DOĞAKA Uzmanı Ercan Özdemir, Kadirli Belediyesi Projesi Koordinatörü Hakan Semercioğlu, Kadirli Kent Müzesi Sorumlusu Cevahir Zararsız ile birlikte müzede incelemelerde bulundu. Başkan Tarhan, Kent Müzesi inşaatıyla ilgili yaptığı açıklamada, “DOĞAKA'nın turizm altyapısını güçlendirme projesi kapsamında hazırladığımız kent müzesi projesine 325 bin TL hibe çıktı. Kadirli Kent Müzesi Bölgede ilk temalı açık hava müzesi olma özelliği taşıyacak. Kent Müzemizin inşaatı haziran ayı başında tamamlanacak. Belediye olarak Kadirlimizin tarihini yansıtacak...