07 / 05 / 2024

osmaniye imar revizyonları

osmaniye imar revizyonları

450 hektarlık alanda daha kat yüksekliğini 5 kata çıkarttıklarını söyleyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yeni alanlar oluşturmadan, Osmaniye'de kendi içerisinde dönüşümü sağladıklarını ifade etti

Kadıköy Osmaniye'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy Osmaniye Mahallesi 627 Ada (Eski 7 Parsel) Yeni42, 43, 44 Parseller İle Bir Kısım Tescil Dışı Alanı İçeren Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıda...

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Bakırköy Osmaniye Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Bakırköy ilçesi, Osmaniye Mahallesi, 267 ada, 134, 149 ve 165 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.03.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Güngören Osmaniye Mahallesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Osmaniye Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Askıya çıkan imar planları için yeni düzenleme!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin 3 ay daha uzatılması amaçlanıyor...

Antalya Kırcami'nin imar planı revizyonları kabul edildi!

Kırcami bölgesinin imar planı revizyonları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda kabul edildi.

Bahçelievler Osmaniye turizm tesis alanı imar planı askıda!

Bahçelievler Osmaniye Mahallesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin itiraz imar planı askıya çıkarıldı.

Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırları yeniden belirlenecek!

Yüreğir'in Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırlarında yapılacak olan imar revizyonları ile Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırları yeniden belirlenecek.

Osmaniye'nin yeni imar planı askıda!

OSMANİYE Belediye Meclisi tarafından onaylanan kentin yeni imar planı askıya çıkarıldı. Yeni imar planı için 8 bin hektar alanda harita çalışması, jeolojik ve jeoteknik etüt yapıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm tepkisi!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi.

osmaniye imar revizyonları Haberi

osmaniye imar revizyonları

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 450 hektarlık alanda daha kat yüksekliğini 5 kata çıkarttıklarını söyledi. Kara, "imar revizyonları ile Osmaniye'de 'Özel Kentsel Dönüşümü' başlattık. Yeni alanlar oluşturmadan, Osmaniye'de kendi içerisinde dönüşüm sağladık" dedi. 

Yeni imar uygulamaları ile kentsel dönüşümü devletçi bir zihniyet ile yapmadıklarını kaydeden Kara, Türkiye'de örnek gösterilen bir uygulamaya imza attıklarını belirterek, "Belediye bütçesinden tek kuruş bile ödemeden özel teşebbüsler eliyle bunu başardık" diye...