29 / 04 / 2024

Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırları yeniden belirlenecek!

Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırları yeniden belirlenecek!

Yüreğir'in Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırlarında yapılacak olan imar revizyonları ile Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırları yeniden belirlenecek.



Yüreğir'in Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırlarında revizyon yapılarak yeni sınır alanlarının belirleneceğine ait gündem maddesi Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülüp ilgili gündem maddesi görüşülmek üzere komisyonlara sevk edildi. 


BÜFELER DEVİR EDİLECEK 

Hüseyin Sözlü başkanlığında toplanan belediye meclisinin Mart ayında önemli gündem maddeleri yer aldı. ASKİ'nin şantiye alanının tahsisi, Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırlarının revizyonu, Merkez Otogar içerisinde polis noktasının oluşturulması, şehir merkezindeki büfe yerlerinin devri ve vektör araçlarının devri ile Galeria İş Merkezi'nin arkasında yer alan Sahil Aile  Çay Bahçesi'nin tahsisinin iptali konuları meclis gündemine alındı. 


Başkan Hüseyin Sözlü, Hollanda ile yaşanan krize değinip gündem dışı bir konuşma ile meclis oturumunu açtı. Başkan Hüseyin Sözlü, Avrupa'da bakanlara karşı yapılan çirkin tavırların kabul edilemez olduğunu belirtip 'Müttefik dediğimiz Almanya ve Hollanda'nın bu tavrını çağ dışı, insanlık dışı, hukuk dışı olarak görüyor ve kınıyorum. Devlet ciddiyetine yakışmayan bu tavır karşısında ülke olarak gerekli refleksi gösterdik. Bundan sonra da göstereceğiz. Bu olay milli bir olaydır. Akıl ve diplomasi dili ön plana çıkarmak gerekir. Hollanda nezaketsizdir, Almanya nezaketsizdir' dedi. 


Başkan Hüseyin Sözlü'nün bu konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 22 gündem maddesinin imarla ilgili olması nedeniyle ilgili gündem maddeleri mecburen komisyonlara sevk edildi. Bu arada Büyükşehir Belediyesi'nin araç alimim gerçekleştirmesine yönelik madde ile satış ve kat karşılığı ihale yapılmasına ait gündem maddesi de mecliste oylanarak komisyonlara sevk edildi. Periton Diyaliz hastalarından tıbbi atık toplama, taşıma ve bertaraf alınmamasına ait gündem maddesi de komisyondan geldiği şekilde kabul edilir ise artık bu hastalardan ücret alınmayacak. 


Adana Çukurova Barış




Geri Dön