28 / 04 / 2024

Osmaniye Kadirli Ala Camii

Osmaniye Kadirli Ala Camii

Osmaniye Kadirli Ala Camii'nin yenilenme süreci meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova'nın Ayasofyası Ala Camii 2019'da açılacak!

94 yıldır ibadete kapalı olan Ala Camii'nde restorasyon çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak. Yapının 2019 yılı başında cami ve müze olarak ziyarete açılması planlanıyor...

TOKİ Osmaniye Kadirli projesi için düğmeye bastı! Tam 307 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Osmaniye'de 307 yeni konut inşa edecek. İhalesi 22 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan projede ayrıca 3 dükkanlı ticaret merkezi de yer alacak.

TOKİ Osmaniye Kadirli'de konut inşa edecek!

Türkiye'de heyecanla beklenen TOKİ Sosyal Konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Peki, TOKİ Osmaniye'de kaç tane konut yapacak? TOKİ 2022 Osmaniye'nin hangi ilçelerde inşa edilecek?

Osmaniye Kadirli için acele kamulaştırma kararı!

Osmaniye ili Kadirli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Osmaniye Kadirli için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31520 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Osmaniye'de yeni jandarma binasının temeli atıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde inşa edilecek Jandarma Komutanlığı yeni hizmet binası için çalışmalar başladı. 

Osmaniye için acele kamulaştırma kararı!

Osmaniye ili Kadirli ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Osmaniye Kadirli Ala Camii'nin yenilenme süreci mecliste!

Osmaniye Kadirli Ala Camii'nin yenilenme süreci meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmaniye'deki Ala Cami restorasyonuna tepki!

Osmaniye'deki Ala Cami için restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Restorasyon süreci tamamlanan cami, eski tarihi dokusunu kaybederek yeni bir görünüme büründü...

Osmaniye'de arazi kavgası: 1 ölü 3 yaralı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada 1 kişi öldü, 2'si ağır 3 kişi yaralandı.

Osmaniye'de 48.8 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Osmaniye İli Kadirli İlçesi Şehit Halis Şişman Mahallesi 2206 Ada 7 Parselde Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü Kampüsünün projesine göre anahtar teslimi yaptırılması karşılığında arsa verilmesi işini 48 milyon 852 bin TL'ye ihale ediyor.

Osmaniye'de 50 ev hasar gördü, 10 ev boşaltıldı!

Osmaniye Kadirli'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan heyelanlar sonucunda Kadirli-Andırın kara yolu ulaşıma kapandı. İlçedeki 50 ev zarar gördü, 10 ev heyelan riski nedeniyle boşaltıldı.

Osmaniye'de 5 ev heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 3 gündür etkili olan sağanağın nedeniyle meydana gelebilecek heyelan riskine karşı 5 ev boşaltıldı.

Osmaniye Kadirli Ala Camii Haberi

Osmaniye Kadirli Ala Camii

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Osmaniye Kadirli Ala Camii'nin yenilenme sürecine ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Koncuk, ''Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerini bir arafa yaşatan ve Çukurova'nın Ayasofyası olarak anılan Osmaniye Kadirli Ala Camii'de restorasyon rezaleti yaşandı. Romalılar tarafından manastır olarak yapılan daha sonra kiliseye çevrilen yapı, Sarı Kaplan adıyla tanınan Kasım Bey tarafından camiye dönüştürülüp Alaüdevle mescidi adı verilmiştir. 1865'den 1921'e kadar aralıksız cami ve medrese olarak hizmet veren yapıya 2014 yılından itibaren yenileme çalışması başlatılmıştır'' diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1- Tarihi neredeyse 2 bin yıla uzanan Ala Cami'nde yaşanan yenileme rezaletine, zamanında denetimler Bakanlığınız tarafından neden yapılmamış bu duruma göz yumulmuştur?

2-...