24 / 07 / 2024

osmaniye konağı restorasyon

osmaniye konağı restorasyon

Alibeyli Mahallesi'nde bulunan 69 yıllık iki katlı konak, Osmaniye Belediyesi tarafından yeniden yapılandırılmaya başlandı. Kısa sürede tamamlanması planlanan konağın restore edildikten sonra halka açılacağı bildirildi...

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Osmaniye'deki 'Devlet Bey Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Osmaniye'de doğduğu evin yerinde inşa edilen "Devlet Bey Konağı"nın inşaatında sona gelindi...

Tarihi Tekeşoğlu Konağı gençlik merkezi oldu!

Uşak’ta bulunan Tekeşoğlu Hacı Abdulkadir Konağı 2013 yılında restore edildi. Restorasyon çalışmaları biten Tarihi Konağı 5 yıllığına gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Osmaniye'deki Ala Cami restorasyonuna tepki!

Osmaniye'deki Ala Cami için restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Restorasyon süreci tamamlanan cami, eski tarihi dokusunu kaybederek yeni bir görünüme büründü...

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

İzmit Mesut Barış Konağı yarın açılıyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Mesut Barış Konağı'ndaki çalışmaları tamamladı.

Sakarya Alicanlar Konağı tamamlandı!

Şehrin Kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan isimler ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Alicanlar Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

osmaniye konağı restorasyon Haberi

osmaniye konağı restorasyon

Belediye Başkanı Kadir Kara, AA muhabirine, konağın kamulaştırıldığını ve restorasyonu için hazırlanan projenin, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından (DOĞAKA) Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklendiğini söyledi.

Restorasyon çalışmasının Adana Bölge Anıtlar Kurulunun denetiminde yapıldığını ifade eden Kara, "Kentin ortak kullanım alanlarındaki tarihi, kültürel ve turistik değerleri restore etmek, çevre düzenlemesini yaparak turizme kazandırmak istiyoruz" dedi.

Çarşı merkezindeki tarihi dokunun korunmasının önemli olduğunu ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Milletlerin tarihleri kadar şehirlerin tarihi de önemlidir. Bu tarihlerini gelecek nesillere aktarabilmek ve şehri ziyaret eden insanların, şehrin tarihi yapısı ve dokusuyla ilgili bilgi sahibi olabilmesi için eski değerlerin korunması ve yaşatılması gerekiyor. Bu kapsamda belediye meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda kentimizde Enver-ul Hamit Camisi'nin giriş kapısının karşısındaki...