05 / 05 / 2024

osmanlı arşiv mirasının yönetimi kongresi

osmanlı arşiv mirasının yönetimi kongresi

" Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi '', Grand Cevahir Otel'de başladı...

Yarım gram altın fiyatı 2024 ne kadar? Altın fiyatları yerle bir oldu! Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne oldu?

Altın fiyatları düşüyor. Altın alıp satmak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Son zamanlarda yatırımcılar yarım gram altın almaya başladı. Peki Yarım gram altın fiyatı 2024 ne kadar? Altın fiyatları yerle bir oldu! Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne kadar?

Kapalıçarşı'da altın fiyatları bugün ne kadar? Altın bugün yükseldi mi, düştü mü? 29 Nisan 2024 altın fiyatları

Kapalıçarşı'da altın fiyatları bugün ne kadar? Yatırımcılar altın fiyatlarını merak edip araştrıyor. Peki bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Altın fiyatları ne kadar oldu? 29 Nisan 2024 altın fiyatları.

Gram altın kaç TL? İslam Memiş'ten altın alacaklara, altını olanlara uyarı geldi: Kapalıçarşı gram altın fiyatı 9 Nisan!

Bayram öncesinde altın fiyatlarında hareketlilik olup olmadığı araştırılıyor. Peki gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar? İşte Kapalıçarşı gram altın fiyatı 9 Nisan 2024...

Altın fiyatlarında geri vites! Elinde avucunda altını olanlar dikkat! 13 Aralık Çarşamba altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları geçtiğimiz yüksek seviyelerden işlem görürken bu hafta geri vites yaptı. Altın alıp satmak isteyenler ve yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç lira?  13 Aralık Çarşamba altın fiyatları.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Altın düşüyor! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 8 Kasım Çarşamba altın fiyatları

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Haftanın üçüncü işlem gününde de aşağı yönlü hareketlerine devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 8 Kasım Çarşamba altın fiyatları...

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altın fiyatlarının seyri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomist Barış Soydan bankalar ile Kapalıçarşı'daki altın fiyatları arasındaki büyük marja dikkat çekti. Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Ons altın 1.900 doların altında! Altın resmen yerle bir oldu! Acil bakın! 27 Eylül Çarşamba altın fiyatları

27 Eylül Çarşamba altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın bugün 1898 seviyesi ile 1900 doların altına geriledi. Peki gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Yarım altın kaç TL? 27 Eylül 2023 canlı altın fiyatları.

Paranız varsa hemen alın! Çarşamba günü zamlanacak

Parası olan vatandaşların alması gereken bir ürün var çünkü çarşamba günü fiyatların zamlanabileceği değerlendiriliyor.

30 Ağustos 2023'te Borsa açık mı? Çarşamba günü borsada işlem yapılabilecek mi?

Yarın, 30 Ağustos Çarşamba günü, borsada işlem yapmayı düşünen kişiler Borsa İstanbul'un açık olup olmayacağı hakkında endişeler taşıyor. İşte 30 Ağustos 2023 yarın borsaların durumu...

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi?

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi sorusu mirasçılar tarafından merak edilir. Bu konuda bilinmesi hukuki düzenlemeler geçerlidir. Peki baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi? Miras hukukunda önemli olan bu konu ile ilgili ayrıntılar...

Altın şaha kalktı! Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları

Son günlerde aşağı yönlü hareket eden altın fiyatları bugün şaha kalktı. 1900 doların altına kadar gerileyen ons altın bugün 1903 dolardan işlem görüyor. Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları.

osmanlı arşiv mirasının yönetimi kongresi Haberi

osmanlı arşiv mirasının yönetimi kongresi

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, bir yıllık çalışmanın sonucu olan kongrenin, Osmanlı arşivinin zenginliğini göstermek açısından önemli olduğunu belirterek, Osmanlı'nın 600 yıl boyunca hükmettiği topraklarda bugün 30'a yakın devletin var olduğunu hatırlattı. Osmanlı'yı devrinin süper gücü olarak tanımlayan Güney, Osmanlı'nın bu gücünü, devleti oluşturan bütün mekanizmaları kayıt altında tutan arşivcilik geçmişine borçlu olduğunu ifade etti. 

     

     ''Osmanlı'nın kayıt sistemi, devletin gücü ve bu gücün devamlılık dayanağıydı'' diyen Güney, bu belgeler sayesinde siyasi, iktisadi ve askeri gücün kontrol altında tutulduğuna vurgu yaptı. Güney, arşivlerin tutulma aşamasında en kaliteli malzemelerin kullanıldığını hatırlatarak arşivlerin bu yönüyle de kıymetli olduğunu söyledi. 

     

 ...