02 / 10 / 2024

osmanlı bey sarayı

osmanlı bey sarayı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri. Tarihi Bey Sarayı kalıntıları çevresinde başlayan bir inşaat tespit etti. BBK üyeleri, "Bu bölge çok önemli bir dünya mirasını barındırıyor." dedi.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Tarihi Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı

Osmanlı’da saray doktorluğu yapan Nuri Kenan Paşa tarafından inşa ettirilen ve o dönem muayenehane olarak kullanılan Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı. Aynı han için geçtiğimiz yıl da 120 milyon lira fiyat biçilmişti.

Tekirdağ Saray Belediyesi 14 arsa satıyor! 208 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Tekirdağ İli Saray Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Saray ilçesi, Küçükyoncalı, Osmanlı ve Sofular Mahallesi'nde yer alan 14 adet arsayı satışa çıkardı. 

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Feriye Sarayı halka açıldı!

Osmanlı döneminde saray halkının deniz ulaşımı için kullanılan Feriye Sarayı bir tadilat işleminden geçirilerek halka açık bir hale getirildi. Feriye Sarayı’nın işletmesini devralan GO Proje Yönetim Kurulu Başkanı Göktuğ Özdemir, 10 milyon liralık yatırımla Feriye Sarayı'nı yeniledi.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Topkapı Sarayı'nda restorasyon sürüyor!

Yüzyıllarca Osmanlı Hanedanı'na ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı tarihinin en büyük restorasyonuyla yenileniyor. 

Komodor Remzi Bey Yalısı'nın yeni sahibi belli oldu!

Boğaz'ın en gözde klasik Osmanlı yalılarından biri olan Komodor Remzi Bey Yalısı'nın icradan satışı 28 Şubat'ta durdurulmuştu. Komodor Remzi Bey Yalısı'nın yeni sahibi belli oldu.

Ömer Bey'in haremi 24 milyon Euro'ya satıldı!

Osmanlı döneminde Atina’nın güneyindeki Karistos bölgesine vali atanan Ömer Bey’in haremine ev sahipliği yapan, zaman içinde Picasso’nun torunu tarafından satın alınan Petalioi adacığı 24 milyon euroya el değiştirdi

Konya Beyşehir'e yeni adliye binası yapılacak!

Konya'nın Beyşehir ilçesine kazandırılacak yeni adliye sarayının projesinin tamamlanması ve yakında işe başlamak üzere ihalesine çıkılacağı belirtildi.

Amasya’da kazı çalışmalarında Osmanlı Sarayı bulundu!

Amasya’da Fatih Sultan Mehmet ile Şehzade Mustafa’nın da aralarında olduğu Osmanlı şehzadelerinin kaldığı saraylara ait izler açığa çıkmaya başladı.

Bursa Bey Sarayı'nda restorasyon çalışmaları başlatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelecek ‘tahliye’ haberinin ardından Bey Sarayı’yla ilgili restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

osmanlı bey sarayı Haberi

osmanlı bey sarayı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri. Tarihi Bey Sarayı kalıntıları çevresinde başlayan bir inşaat tespit etti. Bursa'nın Osmanlı Devleti ne 130yıl payitalıtlık yaptığını söyleyen BKK Tarihi Külti'ııel Miras Çalımına Grubu üyeleri, Osmanlı'nın ilk 6 padişahının devleti yönettiği yer olan Bey Sarayı'nın Tophane bölgesinde bulunduğunu belirtti. 


İNŞAATA İZİN VERİLMEMELİ

Antik dönemde Bitinya Sarayı olan yapının Osmanlı Dönemi'nde Bey Sarayı olarak ifade edildiğini hatırlatan grup üyeleri. "Bu bölge çok önemli bir dünya mirasını barındırıyor. Osmanlı padişahlarının kullandığı Bev Sarayı'ınıı ortaya çıkarılması gerekiyor. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi. Bursa Kent Konseyi ve Milli Savunma Bakanlığı çalışmalar yapıyor. Bey Sarayı ve çevresinde yeni yapıların inşasına izin verilmemeli. Bölgenin imar planlarının buna göre yeniden düzenlenmesi gerekiyor" dedi. 


Yeni Marmara...