03 / 05 / 2024

osmanlı dan kalan köy

osmanlı dan kalan köy

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Akademi tarafından 3.Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık Köyü’nde yapılan restorasyon uygulamaları konulu eğitim programı başladı...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

SGK’dan bayram öncesi flaş açıklama! EYT’den emekli olamayanların hesabına para yatacak!

EYT’den emekli olamayan vatandaşlara prim iadesi yapılacak. EYT dışında kalan vatandaşlar için SGK’dan açıklama geldi. Emekli olamayan vatandaşlara toplu prim iadesi imkanı doğdu.

Yarısını şimdi kalanını seneye öde fırsatı! Fiat Egea 28 Eylül 2022 fiyat listesi

Fiat Egea’dan Olay Yaratan Sonbahar Teklifi. Fiat Egea Ailesi yarısını şimdi, kalanını ise 1 sene sonra ödeme seçeneğiyle yeni sahiplerini bekliyor. Fiat Egea Easy 28 Eylül 2022 fiyat listesini sizler için derledik.

Ck Partners Gayrimenkul Danışmanlık Ve Reklam Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ck Partners Gayrimenkul Danışmanlık Ve Reklam Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Çağatay Kalan tarafından kuruldu.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

2 Kare Proje Mimarlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2 Kare Proje Mimarlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Özge Kalan tarafından kuruldu.

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

Nazan Öncel'e üvey oğlundan ikinci miras davası!

İş adamı Akşit Togay’dan kalan Kemerburgaz’da bulunan villası için üvey annesi Nazan Öncel’e açtığı davasını kazanan Berdan Togay, yeniden mahkemeye başvurdu.

Tunceli’de yarım kalan o yurt inşaatı tamamlanacak!

Tunceli'de yarım kalan 330 kişilik kız yurduyla ilgili çağrıya Erzincanlı iş insanı olan Turan Arar'dan yanıt geldi. Arar, “Ben bitireceğim” sözü verdi.

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Erenköy'deki Sarı Köşk apartmanlara meydan okuyor!

Kadıköy Erenköy, Osmanlı'dan bu yana varlıklı ailelerin büyük bahçeler içerisinde bulunan köşkler yerini çok katlı yüksek apartmanlara bıraktı.

osmanlı dan kalan köy Haberi

osmanlı dan kalan köy


Türkiye’nin çeşitli illerinden eğitim programına katılan belediyelerde görevli teknik çalışanlara, İTÜ Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Kültür Üniversitesi’nden Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, İTÜ Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Aydın Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bilge Işık, Ziraat Yüksek Mühendisi Hayrettin Selçuk ile çok sayıda öğretim üyesi 3 gün boyunca Cumalıkızık ile ilgili çeşitli bilgiler aktaracak. 


Yıldırım Belediyesi Cumalıkızık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim programına katılan ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu’nun açılış konuşmasının ardından 3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık ile Zaman Tünelinde Kaybolmayan Tarih Bekçileri projelerini sunum ile anlatan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, konuşmasında Cumalıkızık’ın tarihi geçmişini anlattı. Osmanlı zamanında kurulan 7 kızık köyünden tarihi dokusu bozulmayan Cumalıkızık Köyü’ne özen gösterdiklerini anlatan Başkan Keskin, “Ecdadımızın mührü olan tarihi eserlerimizi 3. bin...