05 / 05 / 2024

Tunceli’de yarım kalan o yurt inşaatı tamamlanacak!

Tunceli’de yarım kalan o yurt inşaatı tamamlanacak!

Tunceli'de yarım kalan 330 kişilik kız yurduyla ilgili çağrıya Erzincanlı iş insanı olan Turan Arar'dan yanıt geldi. Arar, “Ben bitireceğim” sözü verdi.



Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı 30 sene önce kuruldu. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, vakıf yoksul üniversite öğrencilerine burs vermekle kalmayıp Tunceli-Munzur Üniversitesi'nde öğrenim gören kız öğrencilerin en büyük sorunu olan yurt işine de el attı. İlk önce 550 yatak kapasiteli olarak planlanan yurt, vakfın gücünü zorlamaya başlayınca kapasite olarak 330'a indirildi. Yurt projesinin kaba inşaatı tamamlandı ama vakıfta da para bitti.

Sözcü gazetesi yurt inşaatının yarım kalmasını manşetine taşıdı. Bunun üzerine 70 yaşındaki Turan Arar, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu arayarak, “O yurdu ben yaptırmak istiyorum. Hayalimde ilçem Refahiye'ye kız yurdu yaptırmak istiyordum. Kısmet Tunceli'de yarım kalan kız yurdunu tamamlamakmış. Benim için gurur duyacağım bir hizmet olacak” dedi. Maçoğlu, bu müjdeli haberi  önce bana, sonra İsmail Küçükkaya'ya telefonla bildirdi. Vakıf yöneticilerinden İbrahim Söylemez'i  telefonla arayan Turan Arar, yurdun yapımı için hesap çıkarılmasını istedi ve hafta içinde bu konuda bir araya gelinmesini talep etti. Gelişmelerden mutluluk duyduğunu belirten vakıf Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Söylemez, “Yıllardır sesimizi duyuramıyorduk. Sözcü'nün sesimizi duyurması, yurt sıkıntısının yaşandığı ilimizin bu önemli sorununu aktarması bizleri çok mutlu etti. Yurdumuzun açılışına Sözcü yazarlarını da bekliyoruz” diye konuştu.


Geri Dön