17 / 05 / 2024

osmanlı mezarlığında kazı çalışmaları

osmanlı mezarlığında kazı çalışmaları

Has Yunus Bey Türbesi'nin de içinde bulunduğu mezarlıktaki bir mezar, kimliği henüz bilinmeyen kişi ya da kişilerce kazıldı. Açık bırakılan mezarın etrafında kemikler de bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı...

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Bilecik'te inşaat demirlerinin altında kalan 2 işçi yaralandı!

Bilecik Şehir Mezarlığında yaşanan iş kazası sonucunda demirlerin altında kalan 2 işçi yaralandı.

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

İzmir Narlıdere-Fahrettin Altay Metrosu’nda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına devam ettiği Narlıdere Metrosu'nda kazı çalışmalarına hız kazandıracak TBM adı verilen iki adet dev tünel açma makinesinden ilki yer altına indirildi.

Osmanlı Stadı yeniden kapılarını açıyor!

Spor Toto 1. Lig'in 18. haftasındaki Osmanlıspor-Boluspor karşılaşması Osmanlı Stadı'nda oynanacak. Stadın zeminini tekrar inceleyeceği ve duruma göre yeniden karar verileceği açıklandı.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki villasında kazı yapıldı!

Gözaltındaki Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki villasında dün kepçe ile kazı yapıldı. Polis, villada şantaj ve tehditle ayda 10 milyon dolara yakın para toplayan örgütün kayıp 200 milyon TL’sini arıyor...

Melikgazi'de 188 konut Mayıs ayında ihale edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kazım Karabekir Mahallesinde 4 bloktan oluşan 188 daire ve 12 dükkan ihale edilecek. 

Kocaeli Kent Mezarlığı’na modern hizmet binası!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerini yürütmek için Kent Mezarlığı’nda hayata geçirdiği yeni hizmet binası tamamlandı.

Kayseri Kazım Karabekir'de 392 konutun temeli atıldı!

Kayseri'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kazım Karabekir Mahallesinde başlatılan çalışma için 7 bloklu 392 konutun temeli atıldı. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Melikgazi Kazımkarabekir'e 2 bin 136 yeni daire geliyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kazımkarabekir Mahallesi’nde toplam 2 bin 136 dairenin inşaat karşılığı ihalesi ile yaptırılacağını açıkladı.

Kuşadası Adalızade Mezarlığı yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından Adalızade Mezarlığı'nda sürdürülen yenileme ve düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

osmanlı mezarlığında kazı çalışmaları Haberi

osmanlı mezarlığında kazı çalışmaları

Edirne'nin Enez ilçesindeki Osmanlı döneminden kalma mezarlıkta bulunan bir mezarın açıldığı tespit edildi.


Enez ilçesindeki Osmanlı döneminden kalma bir mezarın kazılarak açıldığı belirlendi.


Alınan bilgiye göre, Has Yunus Bey Türbesi'nin de içinde bulunduğu mezarlıktaki bir mezar, kimliği henüz bilinmeyen kişi ya da kişilerce kazıldı. Açık bırakılan mezarın etrafında kemikler de bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enez Arkeolojik Kazısı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı mezarlığındaki bir mezarın açılarak kazı yapıldığını tespit ettiklerini söyledi.


"Muhtemelen bunu hazine için yapmışlardır ama Osmanlı döneminde mezarlıklara hazine gömülmezdi" diyen Başaran, olayın kendilerini üzdüğünü belirtti.


Başaran, "Biz tarihe, kültüre, doğal mirasımıza sahip çıkarken, birileri bu güzellikleri yok etmeye çalışıyor. Ayıptır, günahtır" diye...