09 / 05 / 2024

osmanlı mimarisinin mermerle uyumu

osmanlı mimarisinin mermerle uyumu

Ünlü tasarımcı Sara Baldwin ‘in Osmanlı kültürü ve mimarisinden esinlenerek tasarladığı Talya Koleksiyonu, farklı renk ve tasarım alternatifleri ile göz kamaştırıyor. Tureks Stone Talya Koleksiyonu'nu tanıttı...

Antalya Arasta'da teslimler yılın ilk çeyreğinde yapılacak!

ADERAN GLOBAL tarafından Antalya Korkuteli'de hayata geçirilen ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Arasta projesinin teslimleri yılın ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor.

Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton Sultanahmet’te Açıldı

Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton Sultanahmet’te misafirlerini ağırlamak üzere kapılarını açtı. Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini teşkil eden konaklarda misafirlerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Sultanahmet Camisi'nde kapsamlı restorasyon!

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan ve içindeki çinileriyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor 

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Ordu'da 17 tarihi eve restorasyon!

Ordu’da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi’nde 17 tarihi ev daha restore edilerek yenilenecek.

İznik çini ile cami mimarisine çağdaş yorum!

Projesi Hassa Mimarlık tarafından yapılan İstanbul Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin çağdaş bir yorumu olarak inşa edildi.

Bağcılar Hira Nur Camii’nin temeli atıldı!

Bağcılar, depreme dayanıklı yeni camii ve okul binalarına kavuşuyor. Merkez Mahallesi’nde Osmanlı mimarisinin özelliklerine uygun inşa edilecek olan Hira Nur Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Amerika Diyanet Merkezi açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı Amerika Diyanet Merkezi, çifte minareli camisi ve külliye hüviyetindeki yapısıyla klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini ABD'ye taşıyor.

İşte Sultan 2. Bayezid'in inşa ettiği 3 külliye!

Osmanlı Devleti'nin 8. padişahı Sultan 2. Bayezid'in Amasya, Edirne ve İstanbul'da yaptırdığı külliyelerden dolayı,Bayezid dönemine Büyük Külliyeler Devri denir. Bu devir aynı zamanda Osmanlı mimarisinin klâsik döneminin de başlangıcıdır.

Edirne Selimiye Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, kapsamlı restorasyondan geçirilecek. Restorasyon sonucunda Selimiye Camisi'nde zamanla oluşan yıpranmalar giderilecek.

Nevşehir Külliyesi çalışmalarında son durum!

Nevşehir'in en önemli eserler arasında ilk sırayı Nevşehir Külliyesi alacak. Şehrin sivil mimarisine uygun bir yapı içerisinde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin derin izlerini taşıyacak Nevşehir Külliyesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

osmanlı mimarisinin mermerle uyumu Haberi

osmanlı mimarisinin mermerle uyumu

25 yılı aşkın süredir mermer sektörünün önde gelen firmalarından biri olarak faaliyet gösteren Tureks Stone’dan yepyeni bir seri daha. Ünlü tasarımcı Sara Baldwin ‘in Osmanlı kültürü ve mimarisinden esinlenerek tasarladığı Talya Koleksiyonu, farklı renk ve tasarım alternatifleri ile göz kamaştırıyor.


İlhamını doğanın güzelliğinden alan ve Tom Hanks, Madonna, James Earl Jones gibi ünlülere mozaik tasarımı yapan Sara Baldwin, Tureks Stone’a özel bir koleksiyon tasarladı. Baldwin, Osmanlı kültürü ve mimarisinden esinlenerek hazırladığı Talya Koleksiyonu ile tarihin o hiç eskimeyen motiflerini modern bir yaklaşımla günümüz mekanlarına taşıyor. Farklı renk, doku ve tasarım alternatifleriyle geçmişin izlerini taşıyan koleksiyon; 37 adet karo, madalyon ve 32 adet bordürden oluşuyor. Duvar, zemin ve tezgah arkalarına uygulanabilen Talya Koleksiyonu, güvenli ve uzun ömürlü kullanımıyla mekanlara kalıcı çözümler...