10 / 05 / 2024

osmanlı mücevherleri

osmanlı mücevherleri

Osmanlı Sarayı’nın en güzel mücevherlerinden oluşan sergi 29-30 Haziran tarihleri arasında ArenaPark’ta ziyarete açılıyor...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Blue Diamond’da bir çift elmas küpe 3.381 TL’ye düştü! 10 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Blu Diamond, değerli mücevherleri sevenleri mutlu edecek kampanya fiyatlarını  açıkladı. Elmas takılar yarı fiyatının bile altına düştü.  Görenler gözlerine inanamadı! Elmas kolyeler, küpeler, yüzükler, bilezikler… İşte 10 Ocak 2023 Fiyat Listesi…

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Katar Ulusal Müzesi'nin mimarisinde Osmanlı esentisi!

Katar’da 10 yılda inşa edilen 5.5 milyar liraya mal olan Ulusal Müze, çöl zambağını andıran mimarisiyle dikkat çekiyor. Katar Prensesi Şeyha El Mayassa El Tani, müzeyi oluştururken Osmanlı arşivlerinden de yararlandıklarını söyledi.

Osmanlı Köşkü kiralandı mı?

2. Abdülhamit'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu'nun kafe ve mağaza olarak kullandığı Osmanlı Köşkü'nün CHP Milletvekili Şinasi Öktem'e kiraya verildiği iddia ediliyor...

Ural Aküzüm: Suada 60 yıldır tapulu malımızdır!

Ural Aküzüm, Osmanlı hanedanından Sultan II. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun Galatasaray Adası'nda hak iddia etmesine tepki gösterdi.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a sahip çıkıyor!

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk izlerini bünyesinde barındıran tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, restorasyon çalışmalarıyla Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi Cumalıkızık’a sahip çıktıklarını ifade etti.

Safranbolu'ya saat kulesi görünümünde üst geçit!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı süren üst geçit, Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

Musul ve Kerkük'ün tapuları, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden çıktı!

Osmanlı döneminde Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan 77 bin 63 tapu kaydı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı'nda saklanıyor. Arşivde 1847 öncesi döneme ait Musul'un 87, Kerkük'ün de 96 tapu tahrir defteri bulunuyor.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi inşaatında sona yaklaşıldı!

Bursa'nın fethinin ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş hikayesinin özel hazırlanan görsellerle anlatılacağı "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi"nin inşaatında sona gelindi.

osmanlı mücevherleri Haberi

osmanlı mücevherleri

ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 29 –30 Haziran tarihleri arasında muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapıyor. “Osmanlı İhtişamı” Mücevher Sergisi, Altınbaş ve ArenaPark  işbirliğiyle mücevher severlerle buluşuyor. Kanuni Sultan Süleyman & Hürrem Sultan döneminden esinlenilerek tasarlanan sergide elmas başrolde.  Yakut, zümrüt, safir ve birbirinden değerli taşların süslediği gerdanlık, kolye, küpe ve yüzüklerden oluşan mücevherlerin de yer aldığı serginin büyük ilgi görmesi bekleniyor.


ArenaPark’ta sürprizler bitmez


Altınbaş Otto Koleksiyonu “Osmanlı’nın İhtişamı” Mücevher Sergisi, 600 yılı aşan köklü Osmanlı tarihinin ihtişamını yansıtıyor.  Sergide göz alıcı mücevherlerin yanı sıra, Osmanlı’nın en ihtişamlı dönemini yaşatacak birbirinden farklı etkinlikler ve sürpriz hediyeler ziyaretçileri...