14 / 05 / 2024

osmanlı okçular tekkesi

osmanlı okçular tekkesi

tarihi 500 yıl önceye dayanan Okçular Tekkesi, Beyoğlu ve Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyanın en modern tesisi haline getirildi...

İnşaat sektöründe sıvacılardan sonra şimdi de karotçular gündemde! Aylık maaşları 250 bin TL'ye kadar çıkıyor!

İnşaat sektöründe çalışanların yüksek maaş alması pek çok kişi tarafından biliniyor. Geçtiğimiz günlerde 65 bin TL maaş aldıkları belirtilen sıvacılar gündeme gelirken, şimdi de maaşları 250 bin TL'ye çıkan karotçular gündemde...

Beykoz Belediyesi, mesire alanını Okçular Vakfı’na verdi!

Beykoz Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı mesire alanının kullanım hakkını 2043 yılına kadar 'bedelsiz bir şekilde' Okçular Vakfı’na verdi...

Çorum'daki 153 yıllık Osmanlı hanı yeniden inşa ediliyor!

Çorum'da Osmanlı döneminde yapılan 153 yıllık Velipaşa Han, turizme kazandırılacak. Günümüzde çok az örneği bulunan tarihi han, Çorum Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Bizim Mahalle'de at binip ok atacaklar!

Emlak Konut GYO'nun 1.8 milyar liraya iki yıl önce aldığı Halkalı’daki arazi üzerinde Bizim Mahalle adlı projeyi geliştirmişti. 960 bin metrekarelik arazinin bir bölümü Okçular Vakfı’na tahsis edildi.

Rehber Teknoloji Hizmetleri İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rehber Teknoloji Hizmetleri İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eray Koçoğlu ve Mustafa Okçular ortaklığında kuruldu. 

Konutta üretim hedefi geçmişin çok üstünde!

Konut sektöründe önemli değişimler yaşanıyor. Büyük projelerin yerini butik küçük projeler alırken ikinci el konut satışları birinci eli geçmiş durumda. Gelecek üç yıl için konutçuların üretim hedefleri geçtiğimiz üç yılın çok üzerinde...

Hatay Yayladağı'nda Kalker Ocağı Kırma Tesisi yapılacak!

Hatay İli, Yayladağı İlçesi, Yukarıokçular Mahalle'si tarafında yapılacak olan Kalker Ocağı, Kırma-Eleme Tesisi'nin Kapasite artış projesinin ÇED toplantısı 21 Temmuz Salı günü yapılacak.

Mostar'daki Osmanlı eserleri onarılacak!

Numan Kurtulmuş, Mostar’ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmak istiyoruz dedi

Konya'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait yapılar yenileniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya ve çevresindeki Selçuklu, beylikler ve Osmanlı dönemine ait tarihi yapılar, aslına uygun restorasyon çalışmalarıyla adeta küllerinden doğuyor.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Fetihtepe ve Okçular Vakfı’nda yapılan toplantılarda mahallelerinde park, okul, otopark gibi sosyal donatı alanlarının olmayışından şikâyet eden vatandaşlar, “ Ne gerekiyorsa biran önce yapalım biz kentsel dönüşüm için hazırız” dedi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Okçulak Tekkesi'ndeki tapu dağıtım törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hak sahiplerine tapularını dağıttı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda kentsel dönüşümün başlatılacağının da müjdesini verdi.

Okmeydanı Ok ve Yay Atölyesi açıldı!

Okçular Vakfı Başkanı Yıldız: "Okçular Vakfı, unutulmuş bu ata yadigarı sporu tekrardan hak ettiği noktaya getirebilmek için yoğun mesai harcamaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyor." dedi.

Okmeydanı'nda 100 kişiye daha tapu verilecek!

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı’nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Cumartesi günü Okmeydanı Okçular Tekkesinde düzenlenecek tören ile 100 kişi daha Başkan Ahmet Misbah Demircan’ın elinden tapularına kavuşacak.

osmanlı okçular tekkesi Haberi

osmanlı okçular tekkesi
Osmanlı okçularını yetiştiren Okçular Tekkesi, dünyanın en modern tesislerinden biri olarak yenilendi. Tesis 29 Mayıs 2013'te faaliyete geçecek. Dünyanın en eski okçuluk kulübü olan tesis, Büyükşehir ve Beyoğlu Belediyesi tarafından sayılı okçuluk merkezlerinden birine dönüştü. Tesis içerisinde 120 metrelik olimpik-uluslararası yarış sahası,ok ve yay imalat atölyesi, kütüphane, hünkar köşkleri, mescit, kapalı spor salonları, antreman sahaları bulunuyor. Okçular Tekkesi'ni 500 yıl önce 2. Beyazıd...