29 / 04 / 2024

osmanlı Pisa Kulesi

osmanlı Pisa Kulesi

Selçuklu mimarisince tasarlanmış Aksaray'daki Eğri Minare ve Harput'taki minare İtalya bulunan Pisa Kulesi'nin diğer iki örneği konumunda.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

İzmit'teki Pisa Kulesi yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depreminde zarar gören ve İzmit'in ‘Pisa Kulesi’ yıkılıyor.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy: Galata Kulesi, Osmanlı kayıtlarında Kule-i Zemin Vakfı'na ait!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Galata Kulesi'nin mülkiyet hakkına ilişkin değerlendirme yaptı. İşte Ersoy'un o açıklamaları...

Kocaeli’de binalar yamuldu!

1999 depreminin merkez üssü Kocaeli’de bulunan yamuk binalar, vatandaşları tedirgin etti. 7 santim yan yatan bir apartman Pisa Kulesi’ni anımsatıyor.

Eminönü'nde asırlık Liman Han çökmek üzere!

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

İşte Selçuklu dönemine ait Pisa Kuleleri!

Selçuklu mimarisince tasarlanmış Aksaray'daki Eğri Minare ve Harput'taki minare İtalya bulunan Pisa Kulesi'nin diğer iki örneği konumunda.

Başiskele'ye yeni saat kulesi!

Başiskele Belediyesi Yeniköy Merkez Mahallesi Vatan Caddesi ve Kolej Caddesi’nin kesiştiği noktaya kent estetiğine değer katan Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan 12 metre yüksekliğinde saat kulesi monte etti

Harput Ulu Cami'nin minaresi Pisa Kulesi'nden daha eğimli!

Elazığ'daki 859 yıllık Harput Ulu Cami'nin minaresinin, 6.8 derece eğime sahip olduğu tespit edildi.

İzmir Saat Kulesi'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı padişahı 2'nci Abdülhamit'in tahta çıkışının 25'inci yılı nedeniyle, 1901 yılında Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından yaptırılan İzmir Saat Kulesi restore ediliyor.

Türk turistler en çok İtalya'ya gitti!

Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.Yurt dışına çıkan vatandaşlar, Pisa Kulesi'ni görme imkanı buldu.

Sivas Kalesi kazı çalışmalarında saat kulesi bulundu!

Tarihi Sivas Kalesi'nde başlatılan kazı çalışmalarının ilk gününde "Geç Osmanlı dönemi"ne ait saat kulesi temeline ulaşıldı.Kalenin doğu tarafındaki çay bahçesinin bulunduğu kısımda 3'ü uzman 8 kişilik ekiple kazı çalışması başlatıldı...

Pisa Kulesi'nin bir benzeri Rize'de!

İtalya'nın yan yatmış ünlü Pisa Kulesi'nin bir benzeri Rize'de çıktı. Ali Rıza-Sündüz Zaman çiftinin yaşadığı 3 katlı bina günden güne eğiliyor.Ali Rıza Zaman, Zemin yumuşak olduğu için binanın yana doğru eğildiğini söylüyor...

osmanlı Pisa Kulesi Haberi

osmanlı Pisa Kulesi

İtalya bulunan Pisa Kulesi, dünyada büyük bir ilgi ve hayranlık uyandırırken, Selçuklu mimarisinin mütevazı örneği olan Aksaray'daki Eğri Minare ile Harput'taki minareyi kaç kişi biliyor?


Dünyaca ünlü Piza Kulesi'nin ikinci bir eşi Aksaray'da bulunuyor. Selçuklu döneminde inşa edilen ve yerden iki metre eğriliği bulunan minare günümüze ulaşan yapılardan.




PİZA KULESİ'NDEN 129 YAŞ BÜYÜK


Dünyadaki harika anıtlar arasında gösterilen İtalya'nın Toskana bölgesindeki eğri kulenin Türkiye'deki benzeri Aksaray'daki Eğri Minare. Selçuklu dönemi eseri olan tarihi yapı Piza'dan tam 129 yıl önce inşa edildi.






MİMARİ DEHA ÖRNEĞİ


Mimarının bilinmediği...