02 / 05 / 2024

osmanlı tapuları dava

osmanlı tapuları dava

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınmış olan bir karara göre Osmanlı dönemine ait arazi tapu sahipleri, Osmanlı tapu davası ile haklarını talep edebiliyor. Osmanlı tapu davaları...

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Sahte doktora verdiği tapuları dava ile geri kazandı!

İstanbul'da Selçuk Güler isimli şahıs uyuşturucu bağımlısı oğlunu tedavi ettirmek için sahte psikoloğa 250 bin lira değerindeki arsalarının tapusunu verdi. Güler açtığı dava ile tapularını geri kazandı. 

Manisa Valiliği verdiği tapuları geri mi alıyor?

Manisa'da yaşayan 142 vatandaş, devlet tarafından  satışa çıkarılan 110 dönümlük araziyi satın almıştı. O dönem törenle verilen tapular için şimdiki vali tarafından geri toplanılması yönünde dava açıldı.

Osmanlı İnşaat mağdurlarından yeni dava!

Osmanlı İnşaat mağdurları, yapımı tamamlanması gereken 2 bin kadar konut bulunan Osman Nuri Bakırcı'nın eşi Nuriye Bakırcı ve Osmanlı İnşaat şirket müdürü Müslüm Allı hakkında yarın suç duyurusunda bulunacak.

Makedonya'da Osmanlı tapuları tercüme ediliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor...

Osmanlıca Tapu Terimleri Sözlüğü hazırlandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan 'Osmanlıca Tapu Terimleri sözlüğü' ile vatandaşlara ellerindeki tapuları okumaları için kolaylık sağlıyor...

Osmanlı İnşaat'ın sahibi Osman Nuri Bakırcı'ya dolandırıcılık davası!

İki ay kadar önce mahkemeden iflas erteleme talep eden Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı hakkında, projede olmayan bir dairenin satışını yaptığı gerekçesi ile dava açıldı.

Eski Osmanlı tapularının geçerliliği!

Osmanlı Tapusu olan kimseler, bu tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre Cumhuriyet tapusuna çevrilebiliyor mu? İşte eski Osmanlı tapularının geçerliliği ile ilgili esaslar...

Osmanlı döneminden kalma tapular geçersiz!

Gayrimenkul sahibi olmanın öteden bu yana Türk insanı için önemli olduğunu ifade eden Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı. "Dedelerinden kalma Osmanlı tapularının bulan vatandaşlarımız bir umut ve heyecanla bize geliyorlar...

Osmanlı döneminden kalan tapuların geçersizliği hüsrana uğratıyor!

Erdoğan Büyükboyacı:"Dedelerinden kalma Osmanlı tapularını bulan vatandaşlarımız bir umut ve heyecanla bize geliyorlar. Halbuki bu tapu kayıtlarının pek çoğu hukuki geçerliliğini yitirmiş. Çünkü kadastro kanunu bir tasfiye kanunu niteliğindedir" dedi

Osmanlı tapularına nasıl ulaşılır?

Osmanlı zamanına ait taşınmaz malların tapu sahipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre bu tapuları Cumhuriyet tapusuna çevirebiliyor. Peki, Osmanlı tapularına nasıl ulaşılır?

osmanlı tapuları dava Haberi

osmanlı tapuları dava

Osmanlı tapu davaları!

Osmanlı döneminden kalma taşınmaz mal tapu sahipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre bu tapularını dava açarak Cumhuriyet tapusuna çevirebiliyor.


Osmanlı tapulu gayrimenkulleri için kadastro çıktıktan sonra 10 yıl içerisinde hakkını alabiliyor. Söz konusu esaslar Medeni Kanunda şu şekilde açıklanıyor.


Medeni Kanun hükümleri:

Olağan zamanaşımı 

Madde 712.- Geçerli bir hukukî sebep olmaksızın tapu kütüğüne malik olarak yazılan kişi, taşınmaz üzerindeki zilyetliğini davasız ve aralıksız olarak on yıl süreyle ve iyiniyetle sürdürürse, onun bu yolla kazanmış olduğu mülkiyet hakkına itiraz edilemez. 


Olağanüstü zamanaşımı 

Madde 713.- Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi, o taşınmazın tamamı, bir parçası veya bir payı üzerindeki mülkiyet hakkının tapu kütüğüne tesciline karar verilmesini isteyebilir. 


Aynı koşullar...