Osmanlı Tulumbacısı yatırım Haberi
Geleneksel Türk tatlısı ‘tulumba’yı markalaştırarak Türkiye’ye yayan İzmitli Özcan Durmaz, 8 ayrı çeşitte ürettiği Osmanlı tulumbalarının formülünü sır gibi saklıyor. Günde 40 bin adet tulumba üreten Durmaz, bir yandan 1 milyon dolar yatırımla yeni bir fabrika kurmanın hazırlığını da yapıyor.
İzmitli Osmanlı Tulumbacısı’nın genç patronu Özcan Durmaz, babasından devraldığı tatlıcılık işini bölgesinde gayet sakin ama başarılı yürütüyordu. Sabah çok erken saatlerde hamur üretimi başlıyor, akşama kadar müşterilerine tulumbalarını satıyor, saat 17.00’yi gösterince de paydos ediyordu. Bu sakin hayat Almanya’da market işleten Orhan Durmaz’ın Türkiye ziyaretiyle beraber değişti. Akşamları da çalışmaya başlayan kardeşler, günde sattıkları tulumba miktarının en az
3-4 katını birkaç saatte satıyorlardı. Bundan sonra bu geleneksel Türk tatlısı, önce çikolatalı ardından da 6 ayrı çeşitte daha üretilmeye başlandı. Tulumbayı sekiz...