19 / 05 / 2024

Osmanlı-Türk mimarisi

Osmanlı-Türk mimarisi

Fatih'te konutların içerisinde yıllardan beri oto tamirhanesi olarak kullanılan arsa modern gezi parkına dönüştürüldü

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Türk mimarisi minareler Avrupa ve Afrika'yı süslüyor!

Bartın'da faaliyet gösteren çelik konstrüksiyon firmasınca Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde üretilen depreme dayanıklı çelik minareler, Türkiye'de olduğu kadar Avrupa, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden de yoğun talep görüyor.

Mimar Stephan Braunfels: Geleneksel Türk mimarisi büyüleyici!

Ankara Marka Festivali’nin yabancı konuşmacılarından Alman Mimar Prof. Stephan Braunfels, Geleneksel Türk mimarisini büyüleyici bulduğunu vurgulayan Braunfels, "Modern Türk yapılaşması için cumbalar çok önemli” dedi.

Avusturya'da 'Yerel Türk Mimarisi' anlatıldı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Lana Kudumovic, Viyana'da "Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans verdi. İşte ayrıntılar...

Viyana'da Yerel Türk Mimarisi konferansları düzenlendi!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Lana Kudumovic, Viyana'da "Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans verdi.

İzmir'deki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor!

İZMİR’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor.

İzmir Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor!

İzmir’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor. Evlerin onarım maliyetlerinin yüksek olması zorluyor.

Fatih Ayvansaray Türk Mahallesi'ndeki 15 bina yenilendi!

Fatih Belediyesi tarafından Osmanlı-Türk mimarisinin önemli örneklerinin bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alanı kapsayan Ayvansaray Türk Mahallesi'ndeki tescilli 15 bina, tarihi dokusu korunarak yenilendi.

TOKİ'den Dilovası'na Türk Evi Mimarisi!

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası'nda yöresel mimariden esinlenilerek projelendirdiği geleneksel ve modern mimariyi çağrıştıran Türk Evi mimarisini taşıyan 915 konutluk projeyi hayata geçiriyor.

Rodos Adası Türk iş adamlarının yatırımlarıyla gelişecek!

Kanuni'nin yaklaşık 500 yıl önce aldığı ve 400 yıl kadar Osmanlı hakimiyetinde kalan Rodos Adası'nı, Türk iş adamları şimdi ekonomik olarak fethetmenin hazırlığını yapıyor.

Viyana'da Türk Mimarisi konferansı verildi!

"Selçuklu'dan Günümüze Türk Mimarisi” projesinin ilk konferansı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi. Erich Lehner, "Orta Asya’daki Türk Mimarisi" üzerine sunumunu gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türk İslam tarzı yansıtılıyor!

Külliye kapsamında yer alacak cami ve kongre merkezinin inşaatlarına başlandı. Türk - İslam mimarisi tarzında inşa edilmesi planlanan Külliye'nin iç dizaynında Türk el sanatları kullanılacak.

TBMM Başbakanlık Resmi Konutu'na Türk mimarisi imzası!

TBMM Başkanlık Resmi Konutu kullanılmaya hazır. Konutun giriş holündeki İznik çinisi süslemesinde, Kaşgarlı Mahmud'un " Divanü Lugati't Türk " kitabının içinde bulunan dünya haritası yer alıyor...

Osmanlı-Türk mimarisi Haberi

Osmanlı-Türk mimarisi

Fatih'te konutların içerisinde yıllardan beri oto tamirhanesi olarak kullanılan, Vakıflar'a ait 6 bin 500 metrekarelik arsa, modern gezi parkına dönüştürüldü. Hekimoğlu Ali Paşa Gezi Parkı'nın açılış töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, alanın kısa bir süre önce tamirci dükkânlarıyla dolu bir yer olduğuna dikkat çeken Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Osmanlı-Türk mimarisinin en güzel eserlerinden biri olan Hekimoğlu Ali Paşa Camisi ve Külliyesi'nin yanı başında, böyle bir yapılaşmaya izin vermenin yanlış olduğunu vurguladı. Demir, "Arsayı, dükkan sahiplerini de mağdur etmeden, kurtarıp halkımızın kullanımına sunduk. Bu parkla birlikte semtin tüm dokusu değişmiş oldu" dedi. Palmiye, erguvan, gladiçya, lale ve alev ağaçlarıyla donatılan parkın bir bölümü spor faaliyetlerine ayrıldı ve egzersiz aletleri yerleştirildi. 20 araçlık otoparkı bulunan parkta, kapalı-açık alana...