16 / 05 / 2024

Osmanlı Türk

Osmanlı Türk

İZMİR’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

İzmir'deki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor!

İZMİR’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor.

İzmir Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor!

İzmir’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor. Evlerin onarım maliyetlerinin yüksek olması zorluyor.

Fatih Ayvansaray Türk Mahallesi'ndeki 15 bina yenilendi!

Fatih Belediyesi tarafından Osmanlı-Türk mimarisinin önemli örneklerinin bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alanı kapsayan Ayvansaray Türk Mahallesi'ndeki tescilli 15 bina, tarihi dokusu korunarak yenilendi.

Rodos Adası Türk iş adamlarının yatırımlarıyla gelişecek!

Kanuni'nin yaklaşık 500 yıl önce aldığı ve 400 yıl kadar Osmanlı hakimiyetinde kalan Rodos Adası'nı, Türk iş adamları şimdi ekonomik olarak fethetmenin hazırlığını yapıyor.

İdris Güllüce, Hollanda Türk İşadamları Derneği üyeleriyle görüştü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Hollanda Türk İş adamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Güllüce, '"Sizler Osmanlı dönemindeki akıncıların bugün ekonomideki, ticaretteki temsilcilerisiniz" dedi.

Rodos'taki Türk Okulu'nun yeniden açılması isteniyor!

Rodos'taki Türk Okulu'nun yeniden açılması isteniyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun yaklaşık 400 yıl hüküm sürdüğü Rodos'ta yaşayan Müslümanlar, 42 yıl önce restorasyon gerekçesiyle kapatılan Türk Okulu'nun yeniden açılmasını istiyor.

Osmanlıca'dan Türkçe'ye tramvay biletleri!

İETT, Osmanlıca'dan Türkçe'ye geçen tramvay biletlerini sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaştı. İşte İETT arşivinden tramvay biletlerinin Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne zaman içindeki renk, biçim ve yazı değişimleri...

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu!

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen iftara katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği konusunda yaptığı konuşmada Osmanlı coğrafyasının Eskişehir'de temsil edildiğini ifade etti...

Mövenpick Hotel Türk ve Osmanlı mutfağını iftar sofralarına taşıyor!

Mövenpick Hotel Istanbul 11 Ayın Sultanı'nı, Türk ve Osmanlı mutfağından en seçkin örneklerin sunulduğu saraylara layık iftar sofraları ile karşılıyor...

Bizanslılar, Türk akınlarından korunmak için çift sur örmüş!

Osman Bey tarafından 1289 'da Bizanslılardan fethedilen, 1299 'da Osman Bey adına ilk hutbe okunarak Osmanlı Beyliği 'nin kurulduğu Karacahisar Kalesi 'ndeki kazı çalışmalarında Bizanslıların, Türk akınlarından korunmak için ikinci suru ördükleri tespit e

Ayvansaray Türk Mahallesi'ne aynı mimaride yeni evler!

Fatih Belediyesi tarafından Osmanlı Türk mimarisinin en gözde örneklerinin bulunduğu ve 'Türk Mahallesi' olarak adlandırılan Ayvansaray Toklu Dede semtindeki metruk ahşap evlerin yerine aynı mimaride yeni evler yapılacak

İzmir'deki Türk ve Levanten köşkleri restore ediliyor

İzmir´in Bornova ilçesindeki 250-300 yıllık tarihi Osmanlı, Türk ve Levanten köşkleri, konakları gelecek kuşaklara aktarılmak için restore ediliyor

Osmanlı Türk Haberi

Osmanlı Türk

Zaman içinde el değiştiren bu evlerin onarım maliyetleri yüksek olması nedeniyle sahiplerinin çoğu satmak zorunda kaldı. Evlerin bu günkü sahipleri de aynı sıkıntıdan ötürü bu evleri onaramadı. Basman’e semti 952 sokakta eski Osmanlı Türk evlerinden birinde ailesi ve yakınları ile birlikte yaşayan ve kapısına ay yıldızlı Türk Bayrağı da asan Hüseyin Özüdoğru emekli maaşı ile evlerinin restorasyonun yapmasının mümkün olmadığını belirterek, "Bu güne kadar semtimizde bu tarihi değeri olan evlerin bir çoğu bakımsızlıktan yıkılıp gitti. Devletin yerel yönetimlerin mutlaka bu konulara el uzatıp bu değerlerin kaybolmasına yok edilmesine izin vermemesi sahip çıkması lazım" dedi.


Hürriyet...