18 / 05 / 2024

osmanlıca Tapu Terimleri Sözlüğü hangi sitede

osmanlıca Tapu Terimleri Sözlüğü hangi sitede

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan 'Osmanlıca Tapu Terimleri sözlüğü' ile vatandaşlara ellerindeki tapuları okumaları için kolaylık sağlıyor...

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Atakent Didim Mavi'de hemen kredi ve hemen tapu fırsatı!

Aydın ili Didim ilçesi Aybük mahallesinde hayata geçirilen Atakent Didim Mavi'de hemen kredi ve hemen tapu fırsatı sağlanıyor. Dora Vadi projesinde ayrıca sabit faiz oranı imkanı da sunuluyor.

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Dora Vadi satışta! 24 aya varan vade ve hemen tapu fırsatı!

İstanbul Kağıthane'de hayata geçirilen Dora Vadi'de 24 aya varan vade imkanı sağlanıyor. Dora Vadi projesinde ayrıca hemen tapu teslim fırsatı da sunuluyor.

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Cağaloğlu'nda üç imparatorluğun izlerini taşıyan bina 1.7 milyon dolara satışta!

Cağaloğlu'nda Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu'ndan izler taşıyan bina yıkık dökük haliyle satışa çıkarıldı. Tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz, bina için "Üç farklı imparatorluk, üç farklı dönem, üç farklı devlet, hepsi üst üste yığılmış ve ortaya çıkmış" diye konuştu...

Çamlıca Camisi'ne 6 tonluk kündekari kapı!

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği Çamlıca Camisi'nin, dünyadaki en büyük ibadethane kapılarından biri olan 5 metre genişliğinde, 6,5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki ana kapısı yerine takıldı

Yapı kayıt belgesi ile tapu alınabilir mi?

Yapı kayıt belgesi ile varsa yıkım ve para cezalarından vazgeçiliyor. Ayrıca, su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri de bağlanabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesi ile tapu alınabilir mi? Yapı kayıt belgesi tapuya nasıl çevrilir?

Beylikdüzü Evrencik Sitesi’nin tapu sorunu çözüldü!

Beylikdüzü Belediyesi, konut tapusunu yıllardır alamayan ilçe sakinlerini tapularına kavuşturmaya devam ediyor. Bürokratik engelleri hızlıca aşarak ilçedeki tapu problemini çözen Beylikdüzü Belediyesi, bu kez Adnan Kahveci Mahallesi Evrencik Sitesi’ndeki vatandaşları sevindirdi.

Tapu harçları düştü!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Karar ile Mehmet Özhaseki'nin müjdelediği tapu harcı indirimi geldi. Ayrıca bazı sözleşmeler için damga vergisi sıfırlandı..

Türkiye'nin ilk "Tapu Müzesi" 2018'de açılacak!

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

Ürdün Prensi Ali'den tapu arşivi ziyareti!

Ürdün Kralı Abdullah'ın kuzeni Prens Ali, tapu arşivini ziyaret ederek Ürdün'ün Osmanlı dönemine ait tapu kayıtlarını inceledi.

osmanlıca Tapu Terimleri Sözlüğü hangi sitede Haberi

osmanlıca Tapu Terimleri Sözlüğü hangi sitede

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan 'Osmanlıca Tapu Terimleri sözlüğü' ile vatandaşlara ellerindeki tapuları okumaları için kolaylık sağlıyor. Vatandaşın elinde bulunan tapuların önemli bir bölümünün Osmanlı Türkçesi ile yazıldığını ifade eden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Yüzölçümü ile ilgili ölçü birimleri var. Tamamı Osmanlıca. Vatandaşın elindeki tapuda 'evlek' diyor. Dedesi biliyor ama kendisi ne kadar anlamına geldiğini, arazinin büyüklüğünü bilmiyor. Ne anlama geldiğini birine okutması gerekiyor. Tapu dairesinde arkadaşlar biliyor ama sayıları yeterli değil"...