12 / 05 / 2024

osmanlıya hükmeden kadınlar sergisi

osmanlıya hükmeden kadınlar sergisi

Osmanlı’ya Hükmeden Kadınlar Sergisi Novada Ataşehir AVM’de. Hürrem Sultan, Kösem Sultan Nurbanu Sultan ve Safiye Sultan’ın hayatları ve dönemlerine ilişkin kısa bilgiler bu sergide yer alıyor.

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Türkiye'de emeklilik sisteminde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ev hanımları için de emeklilik fırsatı geliyor. Peki,  Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı? İşte detaylar...

3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin yasalaşmasıyla yeni emeklilik düzenlemesinde detaylar netleşiyor. 3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

Halkbank'tan 18-55 yaş arası kadınlar için bomba kampanya! Kampanya detay ve şartlar!

Halkbank, acil nakit ihtiyaçları olan 18-55 yaş arası kadınlar için özel bir kredi programı başlattı. Program kapsamında sunulan kredilerde 1 yıl ödemesiz dönem bulunuyor.

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan EYT’liler için emeklilik şartlarının ayrıntıları belirmeye devam ediyor. Peki kadınlar için hangi şart kalktı? Kim ne zaman emekli olacak?

Kadınlar yaştan ne zaman emekli olur?

Sigorta başlangıcı olan ve gerekli şartları yerine getiren çalışanlar belli bir yaşa geldiklerinde emekli olurlar. Peki “Kadınlar da ve erkekler de emekli olma yaşı kaç?” İşte detaylar!

Kadınlar konut alımında 8 yılın rekorunu kırdı!

Konut satışlarının cinsiyete göre dağılımı değerlendirildiğinde, 2014-2021 döneminde seneler itibarıyla kadınların satın aldığı konut sayısında yaşanan yükseliş ön plana çıktı. Kadınlar, 2014 yılında 343 bin 209 konut satın alırken bu sayı 2021'de 506 bin 495 oldu.

Salgın yüzünden en çok gelir kaybı yaşayan kadınlar oldu!

Dünya genelindeki kadınlar, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle 800 milyar dolar gelir kaybı yaşadı.

Türkiye'nin ilk Kadın Yaşam Evi Kadıköy'de açıldı!

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kadın Yaşam Evi"nde, şiddete maruz bırakılan kadınlar, 12 yaşından büyük oğlu veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocuğuyla kalabilecek.

Kadınlar konut alımında rekor kırdı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 1 milyon 348 bin 729 konut satış sonucu el değiştirdi. Satılan konutların çoğunu kadınlar aldı...

Kadınlar en çok nereden ev alıyor?

Türkiye genelinde 2019'da 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Bu konutların 420 bin 276 tanesini kadınlar aldı. Peki kadınlar en çok nereden ev alıyor?

Kadınlar 2019’da tapu rekoru kırdı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, "Geçen yıl Türkiye genelinde satılan 1 milyon 348 bin 729 konutun yaklaşık 420 bini kadınlar tarafından satın alındı. TÜİK verilerine göre konut alımında kadınların payı yüzde 31’i aşarak, bugüne kadarki en yüksek seviyeye yükseldi" dedi...

En çok kim ev alıyor? Kadınlar mı, erkekler mi?

"Kadın beğenir, erkek alır" algısının yaygın olduğu ülkemizde 2019 yılında en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi? İşte 2019 konut satış rakamları...

osmanlıya hükmeden kadınlar sergisi Haberi

osmanlıya hükmeden kadınlar sergisi

İstanbul Ataşehir’de bulunan Novada Ataşehir AVM’de 4-13 Nisan tarihleri arasında “Osmanlıya Hükmeden Kadınlar Sergisi” açılıyor.


Sergide, Osmanlı İmparatorluğu’nda devlet üstünde yetkisi ve gücü olan padişah eşlerinin hayatları ve döneme damgasını vuran olayların bilgisi yer alıyor.


Novada Ataşehir AVM sergi ve fuaye alanında açılacak olan bu sergi 4-13 Nisan tarihleri arasında ziyaret...