02 / 05 / 2024

ostim çevreci dönüşüm

ostim çevreci dönüşüm

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

OSTİM'de binalar çevreci anlayışla yenilenecek!

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

Çimento sektöründe 'teknoloji' dönüşümü!

Yeni teknolojilerle daha çevreci çimento fabrikalarına doğru evrilen çimento sektöründe, yeni teknolojileri araştıran CTN Makine, patentini aldığı ORC sistemi ile çimento sektöründe önemli bir dönüşüm amaçlıyor.

Antalya Kepez-Santral'de çevreci dönüşüm!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Kepez-Santral, aynı zamanda en çevreci geri dönüşüm çalışmasına da sahne oluyor.

Osmangazi'de çevreci kentsel dönüşüm yapılıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin, yalnızca ilçenin değil Bursa'nın kentsel dönüşümüne öncülük eden vizyon projelerinden biri olan 'Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı

Eskişehir'de akıllı dönüşüm için çevreci araç alınacak!

Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan Akıllı Şehir Projesi ayağı olan ulaşım aşaması ile Tepebaşı Belediyesinin kamusal hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet elektrikli otobüs ve hibrit araç alınacak.

Kentsel dönüşüm, çevreci binalar için fırsat!

Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için de bir fırsat olduğunu da söyledi.

Kentsel dönüşüm tasarruflu çevreci binalar için fırsat sağlıyor!

Kentsel dönüşüm tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olacak. Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

İbrahim Tuza: Tasarrufun merkez üssü kentsel dönüşüm!

Enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

İbrahim Tuza: Kentsel dönüşüm çevreci binalar için fırsat!

Enerji Verimliliği Haftası’nda enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Dönüşümün Yeşiline faizsiz kredi!

Dönüşümün Yeşiline faizsiz kredi avantajı sunuluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında "çevreci bina" şartlarını yerine getirenlere, faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Dönüşümün yeşiline faizsiz kredi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında "çevreci bina" şartlarını yerine getirenlere, faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Fevzi Gökalp: Kentsel dönüşüm devam ederse inşaat makineleri sektörü Avrupa'nın en büyük pazarı olur!

Ostim İş ve İnşaat Makineleri (İŞİM) Küme Koordinatörü Fevzi Gökalp, "Kentsel dönüşüm projelerinin ve çevre ülkelerdeki yeniden inşa faaliyetlerinin sektöre yaptığı katkıyla gelecek 5 yıl içinde Avrupa'nın en büyük pazarı olabiliriz" dedi.

Son senelerdeki büyük dönüşüm projeleri göz kamaştırıyor!

Mimarlıkta son senelerde büyük dönüşüm projeleri, gökdelenler, iş merkezleri, plazalar tasarlanıyor olmasının yanı sıra, daha insan ölçeğinde, hatta kimi zaman daha bile altında, küçük, daha düşük maliyetli, fonksiyonel ve çevreci çözümler öneriliyor.

Trendist Ataşehir geri dönüşüm ile 10 milyon liralık tasarruf sağlayacak!

Hafriyat ve inşaat süreci hızla devam eden Trendist Ataşehir projesi uyguladığı çevreci yaklaşım ile hem doğaya katkı sağlıyor hem de tasarruf ediyor. Trendist Ataşehir geri dönüşüm ile 10 milyon liralık tasarruf sağlayacak.

ostim çevreci dönüşüm Haberi

ostim çevreci dönüşüm

102 binada yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü OSTİM'de eski binaların modern ve çevreci bir görünüme kavuşması amacıyla Revizyon İmar Planı hazırlandı. Plan çerçevesinde sayıları 2-3 bini bulan eski binalar dahil bütün yapıların yerden yüksekliği 9,5 metre olacak. Böylece binaların kapalı kullanım alanı herhangi bir alan genişlemesi gerekmeksizin 3 katına kadar artacak.


KULLANIM ALANLARI ÜÇE KATLANACAK

“OSTİM'in uluslararası bir marka olarak kötü görünme gibi bir lüksü yok” OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, firma sahiplerini ikna ederek projeyi ilerletmeyi amaçladıklarını söyledi. Arıcı, “Bölgedeki binaların yüzde 60-70'i yenilendiğinde bu durum diğerlerini de etkileyecektir. Firmalarının kullandıkları alan 3'e katlanacak. Çatılara konulacak güneş panelleri ile aylık bin 500-2 bin lira enerji tasarrufu sağlanacak. Bu tasarruf sayesinde firmalar, yaptığı yatırımı 5-6 yıl içinde amorti edebilecekler” dedi. Arıcı, inşa...