30 / 04 / 2024

Eskişehir'de akıllı dönüşüm için çevreci araç alınacak!

Eskişehir'de akıllı dönüşüm için çevreci araç alınacak!

Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan Akıllı Şehir Projesi ayağı olan ulaşım aşaması ile Tepebaşı Belediyesinin kamusal hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet elektrikli otobüs ve hibrit araç alınacak.



Tepebaşı Belediyesi'nin Avrupa Komisyonu'ndan aldığı 5 milyon Euro hibe kapsamında 11 adet hibrit çevreci araç için Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Sarar Otomotiv adına Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar arasında protokol imzalandı. Eskişehir'de bir ilk olan hibrit araç önümüzdeki günlerde belediye hizmet aracı olarak hizmete sokulacak. 


Tepebaşı Belediyesinde gerçekleşen törene Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Sarar Otomotiv adına Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar katıldı. Başkan Ataç, Avrupa Birliği Akıllı Şehir Projesi kapsamında alınan hibenin ulaşım ayağı olan elektrikli hibrit otomobillerin Tepebaşına kazandırılması için yasal çerçevede Toyota ve Sarar Otomotiv ile anlaşmanın sağlandığını belirtti. Eskışehirde bir ilk olan alınacak 11 Toyota Yaris marka otomobilin tanesinin 45 bin TL olmak üzere toplam 506 bin TL tutarında olduğunu söyleyen Başkan Ataç, 11 adet daha aracın bir sonraki aşamada alınacağını belirtti. 

Başkan Ataç, Sarar firması ile yapılan anlaşma ile Eskişehir ekonomisine de katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek "Bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını ve başka şehirlere de örnek olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Cemalettin Sarar da, araçların şehre uğur ve bereket getirmesini dilerken Türkıyede ilk olan projenin büyük bir hizmet olduğunu belirtti. 


ARAÇLAR İÇİN İSTASYON KURULACAK

Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan Akıllı Şehir Projesi' ayağı olan ulaşım aşaması ile Tepebaşı Belediyesinin kamusal hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet elektrikli otobüs, belediye ıç hizmetlerinde kullanılmak üzere hibrit araç alınacak. Akıllı ulaşım sistemlerinin bir parçası olan akıllı bisikletler için 6,2 kilometrelik bisiklet yolu düzenlenecek, 50'si elektrikli olmak üzere 150 bisiklet halkın kullanımına sunulacak. 


Kentin farklı noktalarına enerjisini güneşten alan şarj istasyonları kurularak bisikletlerin ve araçların enerji ihtiyaçları karşılanacak. Alınan 11 Hibrit araç önümüzdeki günlerde belirlenecek tarih ile teslim alınacak.


Eskişehir'in Sesi Son Haber


Geri Dön