08 / 05 / 2024

OSTİM OSB

OSTİM OSB

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, "Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Koruma Ajansı ile bu ülkede pilot OSB kurulmasına yönelik iş birliği mutabakat zaptı imzaladık" dedi...

Ankara OSTİM OSB'deki eski binalar yenilenecek!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Şu anda yeni binalar, temiz üretim yapan, kendi enerjisini üreten bir tarzda inşa ediliyor. Eski binalar da uzun vadede bu konseptle yenilenecek. " dedi.

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

Bilecik’teki verimli tarım arazilerine Bilecik İl Özel İdaresince yapılması planlanan “Organize Sanayi Bölgesi” projesine verilen onayın hukuka uygun olmadığı ifade edildi. Sakarya İkinci İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonucu OSB yapımı rafa kalktı.

6 bin 500 işletmeye danışmanlık yapılıyor. Sanayici dijital dönüşümle kazanıyor!

Ankara'da OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 15 firma, Dijital Dönüşüm Ofisi'nin çalışmaları sayesinde verimliliklerini artırdı. Firmalar, üretimde zaman, verimlilik ve performans gibi tüm aşamaları hızlı şekilde takip edilebiliyor.

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Tarım alanına OSB kurulamayacak!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında tarım alanlarına inşa edilen OSB'leri kaleme aldı.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Tekirdağ Ergene'de OSB yatırım projesi kararı mecliste!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde OSB yatırım projesi yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Buharkent OSB'de fabrika yatırımı atağı!

Buharkent OSB'yi ziyaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, "Türkiye dünyanın tam ortasında bulunan bir merkez. Üretim kabiliyetlerimizi artırdığımız zaman Çin’le yarışır bir yere geldiğimizi söyleyebilirim." açıklamasında bulundu.

Karabük OSB'de 35 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı'nca Karabük OSB'de altyapı yapım işi 35 milyon 73 bin 761 TL'ye kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edilecek.

Bilecik Pazaryeri OSB'ye 4 firmadan 135 milyon TL'lik yatırım!

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, 4 firma tarafından Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanına toplam 135 milyon TL'lik yatırım yapılıyor. 

OSB’lerde yatırım atağı!

Yurt genelinde kurulacak tarıma dayalı OSB’ler ile sektörde ihtisaslaşmayı, işletmelerin katma değerli üretime yönelmesini ve tarıma dayalı sanayinin tüm bölgelerde gelişmesi amaçlanıyor.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

OSTİM OSB Haberi

OSTİM OSB

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Anadolu Ajansı'ndan Mehtap Yılmaz'a, OSTİM OSB'nin yurt dışı faaliyet ve iş birliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Aydıni OSTİM OSB'nin, barındırdığı firmalar ve ortaya koyduğu işlerle adından başarılarla söz ettirdiğini ifade ederek, OSB modellerinin Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da pek çok ülke tarafından yakından takip edildiğini söyledi. 

Aydın, Kırgızistan yetkililerinin de son dönemde OSTİM OSB ile ilgilendiğini söyledi. Aydın, bu kapsamda Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Koruma Ajansı Başkanı Shumkarbek Adilbek ve beraberindeki yetkililerin, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve onları başkentte ağırladıklarını belirtti.

Aydın, ziyarette Kırgız yetkililere, OSTİM OSB modeli hakkında bilgi verdiklerini söyledi. 

Aydın,Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Koruma Ajansı yetkililerinin, ülkelerinin kalkınmasında uygulamak üzere başarılı bölgesel kalkınma modellerini mercek altına aldıklarını...