04 / 05 / 2024

Otel kiralama süresi

Otel kiralama süresi

Oteller için en büyük sıkıntılar arasında devletten 49 yıllığına kiraladıkları arazilerin sürelerinin kısalması bulunuyordu. Geçen hafta resmi gazetede yer alan tebliğ ile kalan sürelerinin yeniden 49 yıla tamamlanmasının önü açıldı.

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Martı Myra Otel'in tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Tekirova-Kemer/Antalya'da bulunan 412 parsel üzerinde yer alan Martı Myra Otel tesisimizin tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı. 

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

Milli emlak kiralama süresi!

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki hazine taşınmazlarının kiraya verilmesi söz konusu olabiliyor.Peki milli emlak kiralama süresi ne kadardır?

Vergi affı başvuru süresi 2014!

Torba Yasa ile bazı vergi ve alacak mükellefleri borcunu taksitlendirerek ödeyebiliyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen kimselerin vergi affı başvuru süresi içerisinde müracaat yapmaları gerekiyor. İşte vergi affı başvuru süresi 2014...

Veraset ve intikal vergisi ödeme süresi!

Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ödeme süresi nedir?

Kira kontratı yenileme süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında genellikle 1 yıllık süreli olarak kira kontratı imzalanıyor. Peki kontrat ne zaman ve nasıl yenilenir? İşte kira kontratı yenileme süresi..

Emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergi borcunu iki taksite bölenlerin, ikinci taksit dönemi içerisinde vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı? İşte emlak vergisi takvimi..

Apartman aidatı zamanaşımı süresi!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlü oluyor. Peki apartman aidatında zamanaşımı süresi ne kadardır?

Kentsel dönüşümde tahliye süresi!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tahliye süresi kaç gündür? İşte kanun esasları..

İstimlak bedeli ödeme süresi!

Özel mülkiyette olan taşınmazların , kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işleme istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli ödeme süresi ne kadar?

Maden sektöründe iş sağlığı ve güvenliği için kurulan araştırma komisyonunun görev süresi uzatıldı!

Manisa Soma'da başta 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tedbirlerinin Belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonunun görev süresi uzatıldı...

Emlak vergi borcu affı başvuru süresi!

6552 sayılı Torba Yasasının yürürlüğe girmesi ile bazı vergi ve alacaklar için af geldi. Yapılandırma için ilgili kuruma zamanında başvuru yapılması gerekiyor. İşte emlak vergi borcu affı başvuru süresi...

Otel kiralama süresi Haberi

Otel kiralama süresi

Kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının sürelerinin uzatılması, kesin tahsis yapılan veya irtifak hakkı tesis edilen taşınmazların satılmasına ilişkin esasları belirleyen yönetmelik geçtiğimiz günlerde resmi gazetede açıklandı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kendilerine devlet tarafından 49 yıllığına tahsis edilen arazilerde otel yapan yatırımcılar kullanılan süre göz önüne alındıktan sonra yeniden bu süreyi 49 yıla uzatabilecek. Yani 49 yıllığına kiralanan bir arazinin 24 yıllık süresi kullanıldıysa, arazi üzerindeki otel yatırımcısı buna 25 yıl daha ekletebilecek. 

Bunu yapabilmek için ise devlete belli miktarlarda ödeme yapılması gerekiyor. Şartlar otelin yıldız sayısı ve yatak kapasitesine göre değişiyor.

BİR OTEL 14 MİLYON TL

Turizm Yatırımcıları Derneği’nin verilerine göre süre uzatımı yapmak isteyecek 5 yıldızlı otellerdeki yatak kapasitesi yaklaşık 150 bin civarında olarak belirlendi. Ortalama olarak bu otellerin 25...