05 / 07 / 2024

otel metrekare inşaat maliyeti 2021

otel metrekare inşaat maliyeti 2021

2021 yılında alışveriş merkezi inşaatlarında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri 1 Eylül 2020 tarihinde belli oldu. İşte otel metrekare inşaat maliyeti 2021...

İstanbul'un kalbine yeni otel geliyor! İstiklal Caddesi'ne komşu otelin inşaatı resmen başlıyor!

Yenimelek Turizm, İstanbul Beyoğlu'nda inşa edeceği yeni otel projesinin inşaatına resmen başlıyor. 104 odanın yer alacağı otel 206 milyon 779 bin TL'ye mal olacak...

Mergen Otel Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mergen Otel Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Can İstemi, Emel Arslan, İbrahim Kütük, Kutban Beşbaş ve Seyfettin Adıgüzel ortaklığında kuruldu.

Osmanoğulları Otel Turizm İnşaat Kereste Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osmanoğulları Otel Turizm İnşaat Kereste Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Shamsullah Osmanı tarafından kuruldu.

As Serinçayır Otel Turizm İnşaat Oto Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Serinçayır Otel Turizm İnşaat Oto Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seyfettin Çinal tarafından kuruldu.

Lavender Otel Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lavender Otel Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de Cemil Aras tarafından kuruldu.

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Doğukan Topçu, Ömer Yıldırım ve Tayfın Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Güneşli Park Otel Restoran İnşaat Gıda Tekstil Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşli Park Otel Restoran İnşaat Gıda Tekstil Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe İnce tarafından kuruldu.

The Hera Otel Turizm İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi kuruldu!

The Hera Otel Turizm İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi Ataşehir’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Vedat    Ekmekci ve  Yunus Karakaş tarafından kuruldu.

Sahar Sultan Otel Turizm İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahar Sultan Otel Turizm İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  1 milyon TL sermaye bedeli ile Kıyasettin İğrek tarafından kuruldu.

AVM metrekare inşaat maliyeti 2022!

AVM metrekare inşaat maliyeti 2022 haberimizde yer alıyor. Peki AVM metrekare inşaat maliyeti 2022 ne kadar oldu? AVM maliyeti arttı mı? İşte AVM metrekare inşaat maliyeti 2022...

Can Suıte Otel Konaklama İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Can Suıte Otel Konaklama İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ashkan Rezaeı Pasdar tarafından kuruldu.

Can Suıte Otel Konaklama İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Can Suıte Otel Konaklama İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ashkan Rezaeı Pasdar tarafından kıruldu.

Kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır 2021?

Yapı binalarının metrekare inşaat maliyet bedelleri bu yıl da belli oldu. Peki kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır 2021? İşte 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2021...

otel metrekare inşaat maliyeti 2021 Haberi

otel metrekare inşaat maliyeti 2021

2021 yılında otel inşaatlarında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri 1 Eylül tarihinde belli oldu. 2021 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenerek 1 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yer aldı.

Bilindiği üzere, bir yapının inşaat maliyeti, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılmasıyla hesaplanıyor.

Metrekare normal inşaat maliyet bedellerine asansör, kalorifer ya da  klima tesisat bedelleri dahil olmuyor. Binada kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8, asansör için yüzde 6 oranında ekleme yapılıyor.

Peki, otel yapmanın maliyeti 2020 yılında ne kadar oldu? Otel metrekare inşaat maliyeti 2021 "Otel binaları" kapsamında şu şekilde sıralanıyor:

Otel binaları maliyetleri 2021

Lüks İnşaat

Çelik Karkas Bina
Asgari: 3057,92