03 / 05 / 2024

otel yatırımı türkiye

otel yatırımı türkiye

Turizm Data Banak tarafından hazırlanan ''Türkiye Otel Yatırım Analizi''ne göre, Türkiye'de son 10 yılda yapılan otellerin toplam yatırım hacmi 21 milyar dolara ulaştı.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Hayat Sağlık Hizmetleri Yatırım İşletmecilik Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş, Antalya Kemer'e 445 milyonluk otel yatırımı yapacak. Proje kapsamında 249 oda 1000 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulacak.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Alarko GYO, Bodrum Gündoğan'daki otel yatırımı için düğmeye bastı! 

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum Otel Yatırımına İlişkin 624 milyon TL'lik kredi sözleşmesi kapsamında bankanın teminat amacıyla ipotek tesis ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

Smart Group Otel Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Group Otel Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  1 milyon TL sermaye bedeli ile Haıtham A.A.S.E tarafından kuruldu.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Yeni otel yatırımları pandemide katlandı!

Türkiye'de Kovid-19 salgını sürecinde 2020 yılında 137, 2021'in yedi aylık döneminde de 60 komple yeni otel yatırımına teşvik belgesi alındı. Türkiye'de 2023 yılına kadar da 20'si İstanbul'da, 14'ü Antalya'da olmak üzere toplam 99 yeni otel daha faaliyete geçecek. 

Lüks konut yatırımında ilk tercih İstanbul!

Yabancı ve yerli yatırımcı Türkiye'de konut yatırımına devam ediyor. Yatırımcılar özellikler lüks konut yatırımında İstanbul'u tercih ediyor.

Orka Holding'ten Muğla'ya 140 milyon Euro'luk otel yatırımı!

Türkiye'nin tatil bölgelerine yaptığı otel yatırımları ile adından söz ettiren Orka Oteller Grubu Muğla'ya yeni bir otel yapmaya hazırlanıyor.

NG Hotels'den Antalya'ya 1.5 milyar TL'lik otel yatırımı!

Sapanca ve Afyon'da toplam 3 otel açılışı yapan NG Hotels yatırımlarına devam ediyor. Grup son olarak Antalya'da 1.5 milyar TL'lik otel yatırımına imza attı. 

Pi Yapı'dan Çeşme Ovacık'a 3 milyon dolarlık otel yatırımı!

Pi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın, Çeşme Ovacık’ta 3 milyon dolarlık yeni bir otel yatırımı yapacaklarını müjdeledi. Aydın, “12 ay hizmet verecek. 2022 Haziran’da açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

otel yatırımı türkiye Haberi

otel yatırımı türkiye

Turizm Data Banak tarafından hazırlanan ''Türkiye Otel Yatırım Analizi''ne göre, Türkiye çapında hayata geçirilen belgeli yatak sayısı toplamda 1 milyonu aşarken, sadece son yılda konaklama sektörüne 21 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Diğer tesis yatakları da eklendiğinde, Türkiye'deki toplam yatak kapasitesi yaklaşık 1.4-1.5 milyona ulaştı.



İKİNCİ GELİŞİM SFHASI 90'LAR

Türkiye'de 1980'lerle başlayan otel yatırım furyasının 90'larla birlikte ikinci bir gelişme safhasına geçtiği belirtilen kitapta, özellikle ikinci gelişim safhasına odaklanıldığı kaydedildi. Kitapta, tesis ölçekleri, yatırım tutarları, üretilen yatak gibi stok değerlerin hangi illerde ve bölgelerde yoğunlaştığı bilgilerine yer veriliyor.


YATIRIMLARIN MERKEZİ ANTALYA VE İSTANBUL

Bu dönemde Türkiye turizmi toplam harcamalarının yüzde 75’ini 5 ve 4 yıldızlı otellere ayırdı. 10 yıllık dönemde Türkiye turizmi yaklaşık 550 bin yeni yatak üretirken, bu yatakların 70’i 5 ve 4...