otellerde maliyet artışı 2014 Haberi
Turistik tesislerdeki maliyet artışları, 12 aylık ortalamada yüzde 10'a yaklaştı. Otellerde en yüksek maliyet artışı, yüzde 26 ile meyve-sebze grubunda oldu. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi verilerine göre, otellerdeki maliyet artışları, haziran itibarıyla 12 aylık ortalamada yüzde 10'a yaklaşarak, enflasyonun üzerine çıktı.AKTOB Ar-Ge Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, otellerdeki maliyet artışları, haziran ayı itibarıyla 12 aylık enflasyon ortalamasının da üzerine çıkarak, yüzdü 10'a yaklaştı. Otellerde en yüksek maliyet artışı, yüzde 26 ile meyve-sebze ve yüzde 16 ile bakliyat-un gruplarında gerçekleşti.Bu grupları, sırasıyla süt, içecek ve et grubu takip etti. Yiyecek grubundaki toplam maliyet artışı ise yüzde 10'u aştı.Haziran ayı itibarıyla, maliyet artışları enflasyonun altında kalan gruplar da yağ, çay-şeker, eneıji-yakıt şeklinde...