02 / 05 / 2024

Otellerde yerli turist sayısı arttı

Otellerde yerli turist sayısı arttı

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın ediyor. Başta Antalya olmak üzere kıyı otellerine yaklaşık 400 bin tatilci geldi.

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mart dönemine dair "Hane Halkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Söz konusu verilere göre, seyahat harcamaları yüzde 82,8 yükselerek 22 milyar 271 milyon TL'yi aştı.

Mersin'de konuta yoğun talep! Fiyatlar yüzde 12 arttı!

Mersin'in incisi Erdemli'de gayrimenkul piyasası çok hareketli. Ekonomik tatilin cazibe merkezlerinden biri olan ilçe yerli turist akını yaşıyor. Yatırımlık yazlık almak ya da sahil beldesine yerleşmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor...

Yerli turistin ilgisi villa ve müstakil dairelere kaydı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl kalabalıktan uzak izole tatil yapmayı planlayan yerli turist, resort otellerin villa ve müstakil daireleri tercih ediyor.

Yazlıklara talep patlaması!

Otel fiyatlarının artması yerli turisti yazlıklara yöneltti. Bu yıl 10 milyon yerli turist yazlıklarda tatil yapacak. Günlük 200 TL'den başlayan yazlıklar, 8 bin TL'ye kadar çıkıyor...

1 milyon turist hedefleyen Ordu'da sayı 500 bine ulaştı!,

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu yıl başlattıkları '1 milyon turist' kampanyasında, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını 200 binden 2016'da 500 bine çıkarmayı başardıklarını söyledi.

Yerli turist sayısı 10 milyona yakın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı ikinci ayı (Nisan-Haziran) 'Hanehalkı Yurtiçi Turizm İstatistikleri'ni açıkladı. Yurt içinde ikamet eden 9 milyon 683 bin kişi seyahate çıktı.

Çeşme'de yerli turist bereketi!

Çeşme'de görülmesinin turizme olumsuz bir etki yapmayacağını söyleyen Demir, ilçenin popüler olması nedeniyle sürekli gündeme geldiğimi belirtti.

Antalya yerli turist bekliyor!

Dünyayı her şey dahil sistemi ile tanıştıran Antalya, bu yılki yaralarını yerli turistle saracak. Hedef bu yıl 2.5 milyon yerli turist çekmek

Miniatürk'ü 5 yılda 5 milyon kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin ilk minyatür parkı Miniatürk, 5 yılda 5 milyon ziyaretçi tarafından gezildi. Miniatürk, 2015 yılında da çoğunluğu yerli turist 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. İşte ayrıntılar...

Yerli turist sayısı azaldı!

TÜİK’e göre Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2′inci çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 10 milyon 272 bin kişi seyahate çıktı.

Otellerde yerli turist sayısı arttı!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın ediyor. Başta Antalya olmak üzere kıyı otellerine yaklaşık 400 bin tatilci geldi.

Kırşehir'de ilk 6 ayda 53 bin turist konakladı!

Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, Kırşehir'de 12 konaklama tesislerinde konaklayan yerli ve yabancı turist sayısını açıkladı. Verilere göre yerli turist sayısı 53 bin 788 iken yabancı turist sayısı 630 oldu.

Otellerde yerli turist sayısı arttı Haberi

Otellerde yerli turist sayısı arttı

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın ediyor. Başta Antalya olmak üzere kıyı otellerine yaklaşık 400 bin tatilci geldi. Bu rakamın 300 bine yakınını İstanbul'dan gelenler oluşturdu.  Türkiye Otelciler Federasvonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Doluluk oranlan beklediğimiz düzeyde ve yüzde 100'e yakın bir doluluğa ulaşıldı" dedi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, son dakika satışlarıyla kapasitenin tamamen dolduğunu açıkladı. Kızıldağ, Akdeniz Bölgesindeki yağmur nedeniyle morallerin biraz bozulduğunu söyledi. 

Yağmurun gece yağdığını, gündüz ise güneşli havanın devam ettiğine dikkat çeken Kızıldağ, bu durumun tatilciler açısından son derece olumlu olduğunu sözlerine...