28 / 07 / 2024

otellerdeki maliyet yükselişleri

otellerdeki maliyet yükselişleri

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ( AKTOB ) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yılda otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 9,2 oldu. Enflasyon otel maliyetlerini artırdı...

Tebernüş Kireçci'den inşaat maliyeti değerlendirmesi: Yükseliş eğilimine devam edecek!

Türkiye İstatistik Kurumu dün inşaat maliyet endeksi rakamlarını açıkladı. Buna göre yıllık yüzde 72,78 artarken, aylık yüzde 1,11 arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, inşaat maliyeti rakamlarını değerlendirerek ''yükseliş eğilimini sürdürecek'' dedi. 

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Borsa için ünlü ekonomistten bomba uyarı: Sıradışı yükseliş...

Ünlü ekonomist Timothy Ash, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘yatırım tavsiyesi’ verdiği Borsa İstanbul’daki yükselişleri 'sıradışı' olarak değerlendirdi. Ash, "Müzik durduğunda ne olacak endişeleniyorum" ifadelerini kullandı.

Kan kaybeden altın için dengeler yeniden kuruldu! Uzmanlar yükselişleri peş peşe açıkladı

Küresel ekonomilerde durgunluk endişeleri artmaya devam ederken yatırımcılar tarafından en güvenli liman olan altın kan kaybetmeye devam ediyor. Uzmanlar ise altın için yükselişleri peş peşe açıkladı. 

Ev fiyatları yüzde 60 arttı! Maliyet yükselişleri durdurulmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı ve sebeplerini kaleme aldı. İşte Alaattin Aktaş'ın o yazısı...

İstanbul'da yüzde 161 arttı! Fiyatlar yükselişleri durmuyor!

Emlakjet tarafından açıklanan veriler kapsamında Şubat 2022'de Türkiye genelinde satılık ev fiyatları aylık ortalama yüzde 8 yükseliş sergilerken yüzde 119 artış kaydedildi. 

İnşaat maliyetlerinde rekor yükseliş: Bir yılda yüzde 67,74 arttı!

İnşaat maliyetlerinde rekor yükseliş kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından merakla beklenen Aralık 2021 dönemine ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. İşte o veriler...

Alt coinlerde yükseliş devam edecek mi?

Bitcoin'de 3 aydır süren yükseliş alt coinleri de büyük oranda etkiledi. Peki bu yükseliş devam edecek mi?

Kripto paralar yeniden yükselişte!

Ekim ayına hareketli bir şekilde giriş yapan kripto paralar yeniden yükselişte. İşte kripto paralardaki son durum...

Dolar/TL yükselişe geçti!

Haftanın son işlem gününde milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyenler tarafından sıkı takip altında olan dolar/TL, güne yükselişle başladı ve ardından 8,91 seviyelerinde işlem görüyor.

Bitcoin neden yükselişe geçti? 

Kripto para borsasının en büyük para birimi olan Bitcoin yeniden yükselişe geçti. ABD'li dev yatırım bankası JP Morgan Bitcoin'e yönelik rapor hazırladı. 

Dolar/TL yükselişe geçti!

Yatırımcılar ve dolar almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip edilen dolar/TL yeni haftanın üçüncü işlem gününe yükselişle başladı ve 8,92 seviyelerinde işlem görüyor.

Shiba Coin'de büyük yükseliş!

Dogecoin'in katili şeklinde çıkarılan Shiba Inu sert yükseliş gösteriyor. Aylardır yatırımcısına zarar ettiren Shiba'daki yükseliş hareketi yeni umutlar da doğurdu.

otellerdeki maliyet yükselişleri Haberi

otellerdeki maliyet yükselişleri

Enflasyon otel maliyetlerini artırdı. AKTOB Araştırma Birimi, "Otellerdeki maliyet yükselişleri ise yüzde 9,2 oldu" olarak açıkladı Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yılda otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 9,2 oldu. AKTOB Araştırma Birimi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerine göre son bir yılda Türkiye genelinde fiyat artışlarıma turizm sektörü ve otellerdeki maliyet yükselişlerine etkisini değerlendirdi. Araştırma biriminden yapılan yazılı açıklamada, TÜİK verilerine göre son bir yılda fiyat artışlarının yüzde 7,6 olarak gerçekleştiği belirtilerek, "AKTOB Araştırma Birimi bulgularına göre, aym dönemde otellerdeki maliyet yükselişleri ise yüzde 9,2 oldu" denildi. Yiyecek ve içecek grubundaki maliyet atışlarının yüzde 10 dolayında gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Otellerde yaşanan maliyet artışlarının en yüksek olduğu bölüm, yüzde...