02 / 05 / 2024

otmobil

otmobil

Aynı fabrikada aynı yıl üretilen, modelleri, aksesuar paketleri renkleri, hatta hasarsızlık durumları bile aynı olan araçlar arasında 135 bin liralık fiyat farkı dikkat çekti. Vatandaşlar ise aradaki bu farkın nedenini fırsatçılara bağlıyor.

2. El araba alacaklara son uyarı! Bir hafta içerisinde etkisini gösterecek!

Son günlerde otomobil sektöründe durgunluk yaşandığını belirten Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, 'Bayramdan sonra ticaret merkezimizi gezen vatandaşlar vardı ama bunun yansıması bir hafta sonra olur.' dedi.

otmobil Haberi

otmobil

2. el otomobilde yüksek fiyatların önüne geçilmesi için '6 ay ve 6 bin km' sınırlaması gelmişti. Kararın fiyatlara ne kadar yansıyacağı merak konusuyken ikinci el araçlar için internet sitesine koyulan ilanlar kafalarda karışıklık yarattı. Aynı marka, model ve özelliklerlerde araçların satış fiyatında önemli farklar olduğu görüldü. Satış platformlarındaki ilanlarda özellikleri aynı araçlardan biri 540 bin, diğeri 675 bin liraya satışa çıkarılması kafaları karıştırdı.

6+6 KARARI SONRASI DİKKAT ÇEKEN VERİ

Sarı sitede yayınlanan ilan verilerinden hazırlanan raporda Ağustos ayında bazı araçların fiyatlarında düşüş yaşandı. Ancak bu düşüşün model yılı 2019 ve üzeri olan yani daha genç olan araçlarda ve sadece yüzde 1,3 oranında olduğu gözlemlendi. Model yılı 2016 - 2018 aralığında olan araçlarda ise değişim olmadı.

Genç araçların fiyatlarındaki düşüş, bu araçların yayından...