18 / 05 / 2024

otobüs sektörü

otobüs sektörü

Türkiye'de ağır ticari araç pazarındaki canlılık, özellikle Avrupalı üreticilerin dikkatini çekiyor. Scania Başkan Yardımcısı Henrik Henriksson, Türkiye pazarında üretim ve daha fazla işbirliği için tüm olanakları araştırdıklarını söyledi...

Otokar’dan rekor! 14'üncü kez pazar lideri oldu

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, bir kez daha otobüs sektöründeki liderliğini yenileyerek 14’üncü kez Pazar lideri oldu.

Otobüs şoförü olmak isteyen gençlere müjde! Ehliyet yaş sınırı indirildi!

Büyük otobüs şoförü olmak isteyip de, yaşı tutmayanlara müjdeli haber geldi. Türkiye genelinde gençlerin iş hayatına katılımının sağlanması ve şoför açığının kapatılması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırının indirildiği duyuruldu.

Emekli otobüs şoförü kiracılarından kira almayacak!

Kastamonu İğdir köyünde maaşı ve evinin altındaki iki dükkandan aldığı kira bedeli ile geçinen emekli otobüs şoförü Dursun Kaderli, koronavirüs sebebi ile işleri azalan kiracılarına, bir ay kira istemediğini belirtti.

Gayrimenkul sektörü alternatif finansal enstrümanlarla güçlendirilmeli!

GYODER’in, sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek ve mevcut sorunlara çözüm bulmak amacıyla hayata geçirdiği ‘GYODER Çözüm Platformu’nun ilk toplantısı, sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti...

Emlak danışmanlığı tasarısı, sektörü olumlu etkileyecek!

Emlak sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Coldwell Banker VIP Gayrimenkul Danışmanı Burak Şanda, emlak danışmanlığının çok önemli ve ciddi bir iş olduğunu belirterek çalışmalarını ekibiyle bu hassasiyet çerçevesinde sürdürdüklerinin altını çizdi.

Balıkesir Sındırgı turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, turizm sektöründe söz sahibi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleleri dolaşarak, yapılacak çalışmaları anlattı.

Necip Nasır: Ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, çimento firmalarının yaptığı zammın bir bölümünü geri çektiklerini, ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalıştıklarını söyledi.

Tan Oral yeni kitabıyla inşaat sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırıyor!

Tan Oral, Türk Ytong A.Ş.’nin katkılarıyla yayın dünyasına kazandırılan kitabı Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter ile inşaat sektörüne önemli bir bakış açısı kazandırırken mizahın gücünden yararlanıyor.

Malatya'da emlak sektörü sıkıntılı dönem yaşıyor!

Emlakçı Cevdet Zafer Malatya'da şu anda emlak sektörü sıkıntılı dönemler yaşandığını belirtti. Emlakçı Zafer, son 6 ayda konut satışlarinin azalmasının banka faizi olanlarının yükselmesinden kaynaklandığını belirtti.

Şarık Tara müteahhitlik sektöründe başarının sırrını anlattı!

Enka'nın Onursal Başkanı Şarık Tara, müteahhitlik sektörüne rehber olacak bir yazı kaleme aldı. Tara, bu alanda iş yapacaklara başarının sırlarını anlattı. İşte başarının sırrı....

Metropol İnşaat Adana'da sektörün öncüsü olmaya aday!

Metropol inşaat hayalinizi yapıyor Metropol İnşaat, Adana'da birbiri ardına yaptığı süper lüks inşaatlarla sektörün öncüsü olmaya aday. Kent lokasyonuna nefes aldıracak DoubleTree by Hilton inşaatının bitmesi heyecanla bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs inşaat sektörü yurt dışında tanıtıldı!

Kuzey Kıbrıs'ta, özellikle inşaat sektörünün, önde gelen markalarından biri olan Noyanlar Group, yurtdışında katıldığı fuarlar ve kurduğu yeni ofislerle hem Kuzey Kıbrıs'ın güzelliklerini, hem de kendi projelerini ada dışına taşımayı başarıyor.

Taksit süresinin 12 aya çıkması mobilya sektörünü canlandıracak!

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ni temsil eden MOSDER, BDDK, kredi kartıyla mobilya alımında taksit süresini 12 aya çıkarmasının, Türk mobilya sektörüne hareket getireceğini açıkladı.

otobüs sektörü Haberi

otobüs sektörü
Avrupa'da ağır ticari araç pazarı fazla bir gelişme göstermez ve araç filoları giderek yaşlanırken, Türkiye'de ağır ticari araç pazarındaki canlılık, özellikle Avrupalı üreticilerin dikkatini çekiyor. Bu markalardan biri de, pazarda ithal modelleriyle yer alan İsveçli Scania.
Scania Başkan Yardımcısı Henrik Henriksson, Türkiye pazarında üretim ve daha fazla işbirliği için tüm olanakları araştırdıklarını söyledi. Türkiye'de yüzde 8'lik pazar payına sahip olduklarını, ancak bunu yüzde 10'un üzerine çıkartmak isteriklerini belirten Henriksson, "Neler yapabiliriz diye sürekli düşünüyoruz. Türkiye'de ağır ticari araçta yerli katkı çok önemli. Bu olmazsa olmaz. O yüzden araştırmalarımız sürüyor" dedi.
Otobüse de niyetli Türkiye'de üretimin de bir seçenek olduğunu vurgulayan Henriksson, "Yan sanayi firmalarınız çok güçlü.
Üretim için öncelikle uygun aracı bulup, yerel tedariği, şirket süreçlerini yeniden gözden geçirmeliyiz. Rakiplerimiz erken davranıp,...