05 / 05 / 2024

Henrik Henriksson: Türkiye'de üretim fırsatları olabilir!

Henrik Henriksson: Türkiye'de üretim fırsatları olabilir!

Türkiye'de ağır ticari araç pazarındaki canlılık, özellikle Avrupalı üreticilerin dikkatini çekiyor. Scania Başkan Yardımcısı Henrik Henriksson, Türkiye pazarında üretim ve daha fazla işbirliği için tüm olanakları araştırdıklarını söyledi...



Avrupa'da ağır ticari araç pazarı fazla bir gelişme göstermez ve araç filoları giderek yaşlanırken, Türkiye'de ağır ticari araç pazarındaki canlılık, özellikle Avrupalı üreticilerin dikkatini çekiyor. Bu markalardan biri de, pazarda ithal modelleriyle yer alan İsveçli Scania.
Scania Başkan Yardımcısı Henrik Henriksson, Türkiye pazarında üretim ve daha fazla işbirliği için tüm olanakları araştırdıklarını söyledi. Türkiye'de yüzde 8'lik pazar payına sahip olduklarını, ancak bunu yüzde 10'un üzerine çıkartmak isteriklerini belirten Henriksson, "Neler yapabiliriz diye sürekli düşünüyoruz. Türkiye'de ağır ticari araçta yerli katkı çok önemli. Bu olmazsa olmaz. O yüzden araştırmalarımız sürüyor" dedi.
Otobüse de niyetli Türkiye'de üretimin de bir seçenek olduğunu vurgulayan Henriksson, "Yan sanayi firmalarınız çok güçlü.
Üretim için öncelikle uygun aracı bulup, yerel tedariği, şirket süreçlerini yeniden gözden geçirmeliyiz. Rakiplerimiz erken davranıp, derslerini iyi çalıştılar. Türkiye'de bunun meyvelerini topluyorlar" diye konuştu.
Henriksson, Scania'nın, yan sanayi tedariği konusunda Volksvvagen Grubu'ndan daha bağımsız hale geldiğini de vurgulayarak, "Burada da fırsatlar var" diye konuştu.
Türkiye'de çok iyi uzmanlaşmış otobüs sanayi bulunduğunu da belirten Scania Başkan Yardımcısı Henriksson, "Buna da sıcak bakıyoruz. Sonuçta Türkiye'de otobüs sektöründe hiç yokuz. Fizibilite çalışmalarımız devam ediyoruz. Otobüste de olmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
İlk 5'i hedefledi Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin de, otobüs konusunda fizibilite çalışmaları yapıldığını doğrularken, marka için farklı adımlar atmaya başlayacaklarını vurguladı.
2. el konusunda Scania'ya özel bir yapı üzerinde çalıştıklarını belirten Eksin, bunun 2014'te devreye gireceğini kaydetti. Özellikle inşaat sektöründe daha agresif olacaklarını kaydeden Eksin, "Büyümek istiyoruz. Şu anda Scania dünyasında 7.
sıradayız. Ancak 2014'te Arjantin ve Fransa'yı geçip ilk 5'e girmek istiyoruz" dedi.
Eksin, yeni Streamline'ın çok donanımlı olmasına karşın fiyatlarının mevcut ürün gamından çok yüksekte olmayacağını, 90-95 bin euro aralığından başlayacağını sözlerine ekledi.


Milliyet

Geri Dön