18 / 05 / 2024

türkiye araç pazarı

türkiye araç pazarı

Türkiye'de ağır ticari araç pazarındaki canlılık, özellikle Avrupalı üreticilerin dikkatini çekiyor. Scania Başkan Yardımcısı Henrik Henriksson, Türkiye pazarında üretim ve daha fazla işbirliği için tüm olanakları araştırdıklarını söyledi...

Türkiye'de satılan en pahalı 10 otomobil markası!

Türkiye otomobil pazarında yer alan fiyatlar yükselmeyi sürdürürken 2024'te ise ülkemizde satılan en pahalı 10 otomobil markaları hangileridir? Buna göre, dünyanın dört bir yanındaki lüks otomobil üreticileri, sınırları zorlayan tasarım ve performanslar ile yeni bir rekabet seviyesine kadar ulaştı.

Dünyanın en iyi 100 kent listesi yayımlandı: Türkiye’den üç il var!

Londra merkezli Uluslararası pazar araştırma şirketi Euromonitor dünyanın en iyi 100 şehrini duyurdu. Söz konusu listede Türkiye'den de 3 şehir yer aldı...

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'de ekim ayında 43 Maserati satışı gerçekleşti

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında ekim ayında en çok satılan ilk 3 marka belli oldu. Buna göre sıra ile Fiat, Renault ve Toyota yer aldı. İşte ekim ayında en çok satılan otomobiller...

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar açıklandı!

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar belli oldu. Türkiye 2.el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Clio, hafif ticaride de Doblo satıldı.

Türkiye’de 2030 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç daha yollarda olacak!

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre şu an dünyada 26 milyondan fazla elektrikli araç yollarda. Türkiye’de de TÜİK’in Ocak 2023 verilerine göre 14 bin 552 araç var ve dünya genelindeki artış göz önüne alındığında 2030 yılında 32,5 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması bekleniyor.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Türkiye'de En Ucuz Elektrikli Araçlar Belli Oldu!

Son güncellemeye göre, Türkiye'de en uygun fiyatlı elektrikli araçlar belli oldu! Dünya genelinde ve ülkemizde çevre dostu sürüşe geçiş yapma isteğiyle birlikte elektrikli araçlara olan talep hızla artıyor.

SUV otomobil satışları yüzde 79,32 arttı! Türkiye'de satılan her 2 otomobilden 1'i SUV!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında bu senenin ilk altı aylık döneminde SUV gövde tipli otomobil satışları, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 79,32 artış gösterirken, SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 46'ya çıktı.

Dacia Spring Türkiye macerasına başlıyor: İddialı fiyatıyla Türkiye pazarında

Dacia'nın yüzde yüz elektrikli otomobili Spring, iddialı fiyatı ile Türkiye pazarında boy göstermeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Nisan'da ikinci el online araç pazarında en çok Egea ve Doblo satıldı!

Türkiye ikinci el online araç pazarında Nisan ayında Volkswagen en çok tercih edilen marka olarak belirlenirken, model bazında binekte en fazla Egea, hafif ticaride ise Doblo satıldı.

türkiye araç pazarı Haberi

türkiye araç pazarı
Avrupa'da ağır ticari araç pazarı fazla bir gelişme göstermez ve araç filoları giderek yaşlanırken, Türkiye'de ağır ticari araç pazarındaki canlılık, özellikle Avrupalı üreticilerin dikkatini çekiyor. Bu markalardan biri de, pazarda ithal modelleriyle yer alan İsveçli Scania.
Scania Başkan Yardımcısı Henrik Henriksson, Türkiye pazarında üretim ve daha fazla işbirliği için tüm olanakları araştırdıklarını söyledi. Türkiye'de yüzde 8'lik pazar payına sahip olduklarını, ancak bunu yüzde 10'un üzerine çıkartmak isteriklerini belirten Henriksson, "Neler yapabiliriz diye sürekli düşünüyoruz. Türkiye'de ağır ticari araçta yerli katkı çok önemli. Bu olmazsa olmaz. O yüzden araştırmalarımız sürüyor" dedi.
Otobüse de niyetli Türkiye'de üretimin de bir seçenek olduğunu vurgulayan Henriksson, "Yan sanayi firmalarınız çok güçlü.
Üretim için öncelikle uygun aracı bulup, yerel tedariği, şirket süreçlerini yeniden gözden geçirmeliyiz. Rakiplerimiz erken davranıp,...