28 / 04 / 2024

SUV otomobil satışları yüzde 79,32 arttı! Türkiye'de satılan her 2 otomobilden 1'i SUV!

SUV otomobil satışları yüzde 79,32 arttı! Türkiye'de satılan her 2 otomobilden 1'i SUV!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında bu senenin ilk altı aylık döneminde SUV gövde tipli otomobil satışları, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 79,32 artış gösterirken, SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 46'ya çıktı.



Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında 2023'ün ilk altı aylık döneminde SUV gövde tipli otomobil satışları, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 79,32 artış gösterirken, SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 46'ya çıktı.

Asfaltın dışında farklı arazi koşullarında da kullanılabilen SUV (Sport Utility Vehicle) otomobiller, sürüş koşulları bakımından da zengin bir yelpaze sunuyor.

SUV otomobil satışları yüzde 79,32 arttı! Türkiye de satılan her 2 otomobilden 1 i SUV!

Paylaşılan detaylara göre, geniş kabin ve bagaj hacmi ile dikkat çeken söz konusu bu otomobiller, kalabalık aileler tarafından da oldukça tercih ediliyor.

Verilen detaylara göre, SUV otomobillerin, kent içinde kullanımı da giderek trend oluyor. Ayrıca özellikle yerden yüksek ve "kaslı" otomobilseverlerin gözdeleri arasında yer alan SUV'lar, kadın sürücüler tarafından da daha çok tercih edilmeye başlandı.


Geri Dön