18 / 05 / 2024

türkiye otobüs sektörü

türkiye otobüs sektörü

Türkiye'de ağır ticari araç pazarındaki canlılık, özellikle Avrupalı üreticilerin dikkatini çekiyor. Scania Başkan Yardımcısı Henrik Henriksson, Türkiye pazarında üretim ve daha fazla işbirliği için tüm olanakları araştırdıklarını söyledi...

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

300 bin TL'ye sıfır araba alabileceksiniz. O ülkeden yola çıktı Türkiye'ye geliyor duyanlar şaşkına döndü

Türkiye'de sıfır ve ikinci el araç fiyatlarının artmasının ardından vatandaşlar uygun fiyata araç araştırmaya başladı. 300 bin TL'ye sıfır araba alabileceksiniz işte detaylar...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Otobüs şoförü olmak isteyen gençlere müjde! Ehliyet yaş sınırı indirildi!

Büyük otobüs şoförü olmak isteyip de, yaşı tutmayanlara müjdeli haber geldi. Türkiye genelinde gençlerin iş hayatına katılımının sağlanması ve şoför açığının kapatılması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırının indirildiği duyuruldu.

Hububat sektöründen yılın ilk yarısında 5,44 milyar dolarlık ihracat: İşte en çok mal sattığımız ülkeler

Türkiye'de hububat sektörü yılın ilk yarısında ihracat odaklı büyüdü. Türkiye'den başta Irak, ABD ve İsrail'e gönderilen ürünlerle toplamda 5,5 milyar dolara yakın satış gerçekleştirildi.

Ford Türkiye’de otomotiv sektöründe bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

Ford Türkiye “geleceği bugünden yaşa” söylemi kapsamında otomotiv sektöründe bir ilke imza atarak, Ford Dijital Stüdyo’yu sanal evrene taşıyor. Stüdyo Ford araçların performanslarını deneyimleme imkanı da sunacak.

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Türk yapı malzemeleri sektöründe hedef ilk 5!

Yapı malzemeleri sektörü dünya liginde en iyi derecesini 24 milyar dolar ihracatla 2012'de gerçekleştirerek 8'nci oldu. Türkiye bu sıralamada 2016'da 12. oldu, 2020 yılında 9. sıraya yerleşti.

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada!

Türkiye İMSAD, tarafından hazırlanan ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2020’de yer alan bilgilere göre, Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada yer aldı.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden arazi tahsisi açıklaması!

Türkiye Otobüsçüler Konseyi, sektörün İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otogar ihtiyacını karşılayacak çözüme yaklaşıldığını dile getirdi. 

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

türkiye otobüs sektörü Haberi

türkiye otobüs sektörü
Avrupa'da ağır ticari araç pazarı fazla bir gelişme göstermez ve araç filoları giderek yaşlanırken, Türkiye'de ağır ticari araç pazarındaki canlılık, özellikle Avrupalı üreticilerin dikkatini çekiyor. Bu markalardan biri de, pazarda ithal modelleriyle yer alan İsveçli Scania.
Scania Başkan Yardımcısı Henrik Henriksson, Türkiye pazarında üretim ve daha fazla işbirliği için tüm olanakları araştırdıklarını söyledi. Türkiye'de yüzde 8'lik pazar payına sahip olduklarını, ancak bunu yüzde 10'un üzerine çıkartmak isteriklerini belirten Henriksson, "Neler yapabiliriz diye sürekli düşünüyoruz. Türkiye'de ağır ticari araçta yerli katkı çok önemli. Bu olmazsa olmaz. O yüzden araştırmalarımız sürüyor" dedi.
Otobüse de niyetli Türkiye'de üretimin de bir seçenek olduğunu vurgulayan Henriksson, "Yan sanayi firmalarınız çok güçlü.
Üretim için öncelikle uygun aracı bulup, yerel tedariği, şirket süreçlerini yeniden gözden geçirmeliyiz. Rakiplerimiz erken davranıp,...