03 / 05 / 2024

Otogar-Kirazlı metrosu

Otogar-Kirazlı metrosu

Otogar-Kirazlı ve Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Stadı şeklinde 2 bağımsız hat olarak projelendiren metro hattında deneme seferleri başladı

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun Şubat sonunda açılacağını belirtti. Peki Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nda hangi duraklar var? 

Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler? 

Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar ''Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler?'' sorularını araştırıyor. İşte Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum...

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un yeni metrosu için tarihi verdi. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılacak. Peki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı hangi duraklardan geçecek? İşte detaylar... 

Başakşehir metrosu çalışıyor mu, açıldı mı? M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbul'da dün akşam etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Başakşehir'de yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar Başakşehir metrosu hakkındaki son gelişmeleri merak ediyor. 

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

Bakırköy İDO-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nun inşaatında son durum!

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın inşaatı hızla devam ediyor. Kirazlı-Bakırköy arasını 13,5 dakikaya düşürmesi planlanan metro hattının önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Bakırköy İDO-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nun inşaatı hızlandı!

9 kilometre uzunluğa sahip olacak Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nun yapımında çalışmalar hızlandı. 8 istasyondan meydana gelecek proje ile Bakırköy ile Kirazlı arası 13,5 dakikaya düşecek.

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu'nun ihalesi yakında!

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkapınar-Otogar arasında 2,3 katrilyon maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakında bu projenin ihalesine de çıkacağız" dedi...

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu başka bahara kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmesi planlanan Halkapınar-Otogar Metrosu'nun yapım işinden çekildi. 531 milyon liraya mal olması planlanan projenin inşaatına başlanamıyor.

Yenikapı-Havaalanı-Kirazlı metrosu sürücüsüz olacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mega kentin üçüncü sürücüsüz metrosu için düğmeye bastı.

Kirazlı-Olimpiyatköy Metrosu Kayaşehir'e uzanacak!

2019'da işletmeye alınması planlanan Başakşehir-Kayaşehir Metrosu, yapımı devam eden metro hatlarıyla entegre olacak.

Otogar-Kirazlı metrosu Haberi

Otogar-Kirazlı metrosu

Esenler’den Başakşehir istikametine yapılan metro hattında sona gelindi. Otogar-Kirazlı ve Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Stadı şeklinde 2 bağımsız hat olarak projelendiren metro hattında Başakşehir-Olimpiyat Stadı arası deneme seferleri başladı. 


Kayaşehir'e uzatılması planlanan metro hattının açılışı önümüzdeki ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.


Toplam 16 istasyondan oluşan Otogar-Başakşehir metrosu 21,7 kilometre hat uzunluğuna sahip. 2005 yılının Ekim ayında yapımına başlanan Başakşehir Metrosu'nun bitiş tarihi 31 Mart 2013 olarak açıklandı. 105 bin yolcu kapasitesine sahip olan Başakşehir Metrosu'nda 2 dakika aralıklarla sefer yapılacak. 


Başakşehir Metrosu dukları


1- Esenler İstasyonu

2- Menderes İstasyonu

3- Üçyüzlü İstasyonu

4- Bağcılar Meydan İstasyonu

5- Kirazlı İstasyonu

6- Yeni Mahalle

7- Mahmutbey İstasyonu

8- İstoç İstasyonu

9- İkitelli Sanayi İstasyonu

10- Turgut Özal İstasyonu

11- Siteler

12- Metrokent

13- Başak Konutları

14- Ziya Gökalp Mahallesi İstasyonu 

15- Olimpiyat

16- Araç depo sahası


Sinem...