07 / 07 / 2024

Otomobil fiyatları düşecek mi

Otomobil fiyatları düşecek mi

Bugünkü yazısında elektrikli otomobillerde ÖTV oranlarının değişeceğini yazan Sabah gazetesi yazarı Ufuk Sandık, böylece otomobillerin fiyatlarında 350 bin TL'ye kadar düşüş yaşanacağını dile getirdi. İşte detaylar...

Araç alacaklar dikkat! Sıfır otomobillerin güncel fiyatları belli oldu!

Otomobil almak isteyenler araç fiyatlarını araştırmaya yöneldi. Otomobil pazarı 2022 Ocak'ta geçtiğimiz yıla oranla yüzde 18 küçüldü. Peki yaşanan gelişmeler ardından otomobil fiyatları ne oldu? En uygun sıfır araç hangileri? İşte o fiyatlar...

Otomobil fiyatları düşecek mi? Doğuş Otomotiv CEO'su Bilaloğlu açıkladı!

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Bilaloğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen araba fiyatları ile ilgili olarak "Döviz kurları yüzde 20-30 oranında artarken otomobil fiyatları aynı oranda artmıyorsa, döviz kurları gerilerken de fiyatların aynı oranda düşmeyeceği aşikar" dedi.

Araba fiyatları 7 Temmuz sonrası yükselecek mi, düşecek mi? 

Türkiye'de 7 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni güvenlik donanımı zorunluluğu geliyor. Peki 7 Temmuz'dan sonra araba fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Bakın vatandaşlar ne yorum yaptı...

'Konut fiyatları düşecek, almayın' diyenlere İslam Memiş'ten sert cevap! Vaktin varken al, yoksa parklarda yatacaksın!

Para piyasası uzmanı İslam Memiş, konut piyasasını değerlendirerek konut almak için fiyatların düşmesini bekleyenlere seslendi. Peki konut fiyatları düşecek mi, konut alalım mı, bekleyelim mi? İşte İslam Memiş'in o yanıtı...

Konut fiyatları bu sene ne olur; yükselecek mi, düşecek mi?

Ülke genelinde konut ve kira bedelleri fahiş rakamlara yükselirken, vatandaşlar fiyatların ne olacğaını merak ediyor. Peki konut fiyatları 2024 yılı içinde ne olur, yükselecek mi, düşecek mi? 

Gayrimenkul ve otomobil fiyatları dolar bazında yüzde 30 seviyesinde düştü! 

Gayrimenkul ve otomobil fiyatlarındaki son durum yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki fiyatlar düşüyor mu? İşte piyasalardaki son durum...

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Otomobil piyasası her geçen ay daralırken, bayilerden indirim ve kampanya haberleri gelmeye devam ediyor. Peki otomobil piyasası ne olacak? Gazeteci Emre Özpeynirci, otomobil fiyatlarının düşeceği net tarihi açıkladı.

Kamudaki araç tasarrufu ikinci elde fiyatları düşürebilir

Kamuda tasarrufu sağlamak amacıyla düzenlenen Kamu Tasarruf ve Verimlilik Paketi  adı verilen paket açıklandı. Kamuda kullanılan araç sayısına sınırlama getirilmesi, açığa çıkacak araçların ikinci el otomobil piyasasında fiyatları düşüreceği şeklinde yorumlandı.

Otomobil satan çok, ama alan yok! Tok satıcılar da pes edecek, fiyatlar düşecek!

İlan sitelerinde satılık vasıta ilanı sayısı bir haftada 38 bin arttı. Peki vatandaşlar otomobil fiyatları ile ilgili neler söyledi? İşte vatandaşların ve araç alacakların yorumları... 

Otomobil fiyatları düştü, darısı konut fiyatlarının başına!

Otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sıfır otomobil fiyatlarında peş peşe kampanyalar açıklanırken, ikinci el piyasasında fiyatlar geriliyor. Gazeteci Zafer Şahin, otomobil fiyatlarındaki düşüşe değinerek, 'darısı konut fiyatlarına' dedi. 

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Altın yükselecek mi, düşecek mi? Altın alalım mı, satalım mı? 26 Mart 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları

Altın fiyatları yükseliyor. Bugün altın fiyatları güne yukarı yönlü başladı. Peki Altın yükselecek mi, düşecek mi? Altın alalım mı, satalım mı? 26 Mart 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları.

Konut fiyatları düşecek! Analist rakam vererek tek tek açıkladı: Evi satıp bankaya para koyma yarışı başlayacak!

Analist Türker Açıkgöz, konut fiyatları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve fiyatların düşeceğini, evini satıp bankaya para koyma yarışının başlayacağını söyledi. İşte o açıklama...

Renault'tan Megane'a zam! Yeni Renault Megane'nın zamlı fiyatları!

Otomobil fiyatları düşecek diye beklenirken bir zam haberi de Renault'tan geldi. Buna göre, Avrupa'da indirim yapılırken Türkiye'de Renault'tan Megane'a görülmemiş oranda bir zam yapıldığı duyuruldu. Almayı düşünenler o rakamı gözden çıkaracak. 

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Otomobil fiyatları düşecek mi Haberi

Otomobil fiyatları düşecek mi

Sabah gazetesi yazarı Ufuk Sandık bugünkü yazısında elektrikli otomobilleri kaleme altı. Elektrikli otomobillerde ÖTV oranlarının değişeceğini yazan Ufuk Sandık, otomobillerin fiyatlarında 350 bin TL'ye kadar düşüş yaşanacağını da söyledi.

Bugünkü yazısında elektrikli otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarının değiştiğini kaleme alan Ufuk Sandık, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki kanun teklifi yasalaşması halinde, elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı yüzde 10 ineceğini yazdı.  Sandık ayrıca,  elektrikli araçlara da içten yanmalı araçlarda olduğu gibi matrah limitleri getirileceğini de belirtti.

Yazısında "Buna göre, motor gücü 160 kW'ı, vergisiz fiyatı 700 bin TL'yi geçmeyen elektrikli otomobillerden alınacak vergi tutarı yüzde 10 olarak belirlendi."  ifadelerini kullanan Ufuk Sandık, vergisiz fiyatı 700 bin lirayı aşan elektrikli otomobillerden alınacak ÖTV tutarının ise yüzde 40 olduğunu söyledi.arını söyledi.

CNNTürk'ün aktardığına...