14 / 05 / 2024

otomobil klima

otomobil klima

Yaz aylarının gelmesiyle otomobilde cam açmak mı daha çok yakıt tüketimine neden olur yoksa klima açmak mı tartışması yeniden gündeme geldi. Uzmanlar araçta yakıt tasarrufu yapmak isteyen sürücülerin merak ettiği soruyu bakın nasıl cevapladı.

Otomobil klima açıkken mi yoksa pencere açıkken mi daha çok yakar! İşte merak edilen sorunun cevabı

Yaz aylarının gelmesiyle otomobilde cam açmak mı daha çok yakıt tüketimine neden olur yoksa klima açmak mı tartışması yeniden gündeme geldi. Uzmanlar araçta yakıt tasarrufu yapmak isteyen sürücülerin merak ettiği soruyu bakın nasıl cevapladı.

Bek Group İnşaat Turizm Ve Otomobil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bek Group İnşaat Turizm Ve Otomobil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Birol Bektaş, Hacer Bektaş Bayram, Kemal Bektaş ve Şenol Bektaş tarafından kuruldu.

Özyıldızlar Grup Emlak Otomobil İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özyıldızlar Grup Emlak Otomobil İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Müslüm Yıldız tarafından kuruldu.

Cinar İnşaat Turizm Otomobil Reklam Organizasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cinar İnşaat Turizm Otomobil Reklam Organizasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Orhan tarafından kuruldu.

Otomobil ve konut fiyatlarındaki çılgın yükseliş nasıl durdurulur?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Otomobil ve konut fiyatlarındaki çılgın yükseliş nasıl durdurulur?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 14 maddelik analizi...

Yerli otomobil fabrikasıyla ilgili dikkat çeken kamulaştırma!

2022'de üretime başlayacak olan yerli otomobil fabrikasında temel atma törenin ardından ulaşımın sağlanması için Cumhurbaşkanı Kararı ile acele kamulaştırma kararı alındı. 

Wins Turizm İnşaat Hafriyat Otomobil Petrol Gıda Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Wins Turizm İnşaat Hafriyat Otomobil Petrol Gıda Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Sümer tarafından kuruldu.

B Ve A Emlak İnşaat Klima Sistemleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

B Ve A Emlak İnşaat Klima Sistemleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Bayan Alaghawani tarafından kuruldu.

Kale İnşaatçılık Dekorasyon Gıda Otomobil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kale İnşaatçılık Dekorasyon Gıda Otomobil Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nesim Diler ve Tahsin Diler ortaklığında kuruldu.

Ordu'da 7.7 milyon TL'ye icradan satılık üç katlı otomobil servisi!

Ordu İcra Dairesi Ordu ili, Altınordu ilçesi, Cumhuriyet mahallesi, Karamanlı mevkii, 2822 ada 1 numaralı parselde yer alan 3.329,28 metrekare alanlı üç katlı otomobil servisi 7 milyon 657 bin 318 TL'ye icradan satıyor...

Yerli otomobil üretimi Gemlik’te konut fiyatlarını artıracak!

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, yerli otomobil üretim tesisinin kurulacağı Gemlik’te gayrimenkul piyasasını değerlendirdi...

Yerli otomobil fabrikası Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacak!

Yerli otomobili tanıtan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacağını söyledi...

Myhome Gayrimenkul İnşaat Otomobil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Myhome Gayrimenkul İnşaat Otomobil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Anas Bankesly tarafından kuruldu. 

otomobil klima Haberi

otomobil klima

Otomobillerde klima olmazsa olmaz bir ekipman olarak yer alıyor. Yazın aracı soğutmak kışın da ısıtmak için kullanılan klima özellikle yaz aylarının gelmesiyle uzun yıllardır tartışılan bir konuyu yeniden gündeme getirdi. Akaryakıta gelen yüksek zamlar sonrası sürücüler daha az yakarak daha çok mesafe kat etmenin hesabını yapıyor. 

İşte bu noktada "otomobille yolda seyir halindeyken klima açmak mı yoksa cam açmak mı daha çok yakıt tüketimine neden olur?" sorusunun cevabı bulundu. 

İşte detaylar...

ABD'deki Otomotiv Mühendisleri Derneği, camlar açıkken ve klima açıkken araç kullanmanın ekonomi üzerindeki etkisini inceledi.

Yapılan araştırmaya göre; 72 km altında pencereleri açık tutmanın klimadan daha az yakıt tükettiği tespit edildi. 

Araştırmalar 75 ve üzeri kilometrelerin üzerine çıkıldığında aracın camları açıkken klimaya göre daha fazla yakıt sarfiyatı yaptığı tespit edildi..

Özellikle sıcak havalarda klima...