28 / 04 / 2024

otomobil piyasası

otomobil piyasası

Resmi Gazete'de bu gece yayımlanan düzenlemeye göre; ikinci el otomobiller ilk tescil gününden itibaren altı ay ve 6 bin kilometre dolmadan satılamayacak. İşte detaylar…

BETAM açıkladı! Otomobil fiyatlarında yaşanan düşüş devam ediyor!

BETAM tarafından sahibinden.com’da yayınlanan ilanlardan kapsamında hazırlanan ve ikinci el otomobil piyasasının genel durumunu, fiyatlarını, arz ve talep dengesini; araç sınıflarına, yaş gruplarına ve yakıt türlerine göre analiz eden ‘Otomobil Piyasası Görünümü’ raporunu açıkladı.

400 bin TL araç kredisinin geri ödemesi ne kadar? 

Otomobil piyasası Mart başından bu yana hareketlenirken, yükselen kredi faiz oranları nedeniyle vatandaş araç almakta zorlanıyor. 400 bin lira araç kredisi alan bir kişinin 36 ayda ödeyeceği faiz oranı şaşırttı. İşte 400 bin TL’ne geri ödeme planı.

İkinci el araç fiyatlarında son durum nedir? Yükseliş tekrar başladı mı?

Otomobil piyasasında yaşanan yükseliş tarihi zirvelere kadar çıkmış durumda. Sürekli artan enflasyon, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve otomotiv sektöründe yaşanan tedarik problemi araç fiyatlarını rekor düzeyde yükseldiğini kaydetti. Otomobil piyasasında fiyat yükselişi devam edecek mi?

Seçimden sonra konut ve otomobil piyasasını neler bekliyor? Para kazanmak kolay olmayacak! 

Yerel seçimlere sayılı günler kala, seçim sonrası ekonominin seyri merak ediliyor. 88 bin takipçili Piyasa Kurdu isimli kullanıcı, X hesabından seçim sonrası konut ve otomobil piyasası ile ilgili bir değerlendirmesini paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Raporlar fiyatlar düştü diyor ama vatandaş hala otomobil alamıyor

Otomobil piyasasında yaşanan durgunluk fiyatlara da düşüş olarak yansıdı. BETAM’ın raporuna göre satılık otomobil reel fiyatı geçen yılın ocak ayına göre yüzde 8.5 düştü. Araçların ilanda kalma süresi de uzadı ama vatandaş bu fiyatlardan da otomobil alamıyor.

Otomobil piyasası görünümü: Reel fiyatlar düşmeye devam ediyor!

Sahibinden.com ‘’Otomobil Piyasası Görünümü’’ Raporuna Göre; otomobil piyasasında reel fiyatlar düşmeye devam ediyor.

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon vatandaşların alım gücünün azalması otomobil piyasasını da olumsuz yönde etkiliyor. İkinci el otomobil piyasasında müthiş bir durgunluk yaşanıyor. 

Artık konutu değil borsayı konuşacağız! Konut ve otomobil sektöründe şok!

Konut ve otomobil piyasasındaki son durumlar yatırımcılar tarafından sık sık merak konusu oluyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, "Artık konutu değil borsayı konuşacağız" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşların yorumları...

İkinci el otomobil piyasasında sert düşüş! Bu otomobiller 200 bin TL'nin altında satılıyor!

Otomotiv sektöründe düşüşler devam ediyor. Özellikle ilinic el otomobil fiyatları sert düştü. İşte bu otomobiller 200 bin liranın altında satılıyor...

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

Konut fiyatlarında bu yıl artış olmayacak!

Ev alacak milyonlarca kişi konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini araştırıyor. Yeniçağ köşe yazarı Remzi Özdemir, konut ve otomobil piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Otomobil fiyatları bir ayda yüzde 5 oranında geriledi...

Yapılan araştırma kapsamında otomobil piyasasında yükseliş yaşayan araç sayısı son aylarda çok sınırlı olarak kaldı. Öyle ki ortalama araç fiyatları bile bir ayda gerileme gösterdi.

otomobil piyasası Haberi

otomobil piyasası

İkinci el araba satışları ile ilgili yeni bir gelişme ile güne başladık. Otomobil sektöründe yepyeni bir döneme start verildi. Gece yarısı çıkmış olan Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğin açıklanmasına göre; ikinci el otomobil satışı artık bir kurala bağlandı. Hükümet tarafından planlanan ve geliştirilen bu hamlenin amacının, ikinci el otomobil piyasasında oluşan fahiş fiyat artışının ve elde edilen haksız kazancın önüne geçmek olduğu ifade ediliyor. 

Kritik tarih 15 Eylül 2023! Bu gece Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre; ikinci el kara taşıtı ticareti ile ilgilenenler; otomobil ve arazi araçlarının satışını ilk tescil edilme tarihinden itibaren altı ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023'ten önce yapamayacak. Bu yeni kural ile birlikte otomobil piyasasında dengenin kurulması planlanıyor.

Bu karar ile birlikte sıfır araç...