07 / 05 / 2024

otomobil stok operasyonu

otomobil stok operasyonu

Ankara Başsavcılığı özellikle ÖTV indirimi yapılan dönemde gerçekleşen araç satışlarına yönelik operasyon için düğmeye bastı. Bu dönemde yapılan araç satışları incelenecek. 

Otomobil stokçularına peş peşe ceza yağdı! Fırsatçılara 35 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Bu kapsamda fırsatçılara 35 milyon liralık ceza verildi.

Otomobilde kriz büyüyor! En ucuz otomobil artık 400 bin liradan başlıyor!

Yılbaşından bu yana devam eden sıfır otomobildeki stok krizine şimdi bir de astronomik artan fiyatların yarattığı kriz eklendi. Ortalama pek çok otomobil modeli 400 bin lira başlangıç fiyatıyla satılıyor.

Otomobil satışlarındaki '6 ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesi piyasaya yansıdı! Fiyatlar yeniden düşüyor!

Son dakika haberi: Otomobil satışları için imza atılan 6 ay-6 bin kilometre uygulaması ilk meyvelerini vermeye başladı. Daha önce, 'Araç yok' diyerek müşterileri geri çeviren ve stok yapan otomobil firmaları adeta 'u dönüşü' yapmaya başladı.

Eskiz İnşaat Otomobil Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eskiz İnşaat Otomobil Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Ziya Cengiz tarafından kuruldu.

İkinci el araçlarda tercih öncelikleri değişti! İşte 2022'nin en az yakan otomobil modelleri

Otomobil'de ikinci el pazarlarına giden yurttaşlar, özellikle bir yıl içinde artan akaryakıt fiyatlarının etkisi ile en az yakan otomobil modellerini tercih ediyor. Biz de en az yakan araba modellerini sizler için derledik. İşte yakıtı adeta koklayarak tüketen arabalar...

En çok satılık otomobil ilanı o ilçeden! İşte Mart 2022 raporu!

Mart 2022'de en çok satışa sunulan araçlar belli oldu. SmartIQ tarafından online otomobil pazarından açıklanan veriler kapsamında otomobil pazarının hareketlendiği belirlendi. Peki Mart 2022'de en çok hangi araçlar satışa sunuldu? En çok hangi ilçeden satılık otomobil ilanı verildi?

Otomobil satışlarında düşüş! 

Otomobil satışları, mart ayında 2021’in aynı ayına göre yüzde 34,3 gerileyerek, 50 bin 173 olarak açıklandı. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, çip krizi ve pandemi ile birlikte otomobil satışlarındaki düşüş devam ediyor. 

Otomobil fiyatları yükselince vatandaş yeni çare buldu, 350 bin TL ile Honda Civic'i Lamborghini’ye çevirdi

Otomobil fiyatlarının yükselmesi, vatandaşları yeni yöntemler bulmaya zorluyor. Honda Civic aracını 350 bin TL masrafla Lamborghini’ye çeviren bir kişi de sosyal medyada gündem oldu.

Bu listeye bakmadan otomobil almayın! İşte en ucuz sıfır arabalar…

Araç almak isteyenlerin araştırdığı sıfır otomobil fiyatlarını listeledik. Çip ve emtia sorunu, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle artan otomobil fiyatları, adeta cep yakıyor. 

Tepkilere dayanamadılar! Bir otomobil devi daha Rusya'dan çekilme kararı aldı

Ukrayna işgalinin ardından Nissan, Toyota, Mazda ve Honda, Rusya’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Renault başta bazı markalar ise üretimine devam etti. Ancak bu süre içerisinde eleştirilerin hedefi hâline gelen Fransız otomobil devi, flaş bir karar aldı.

Dikkat! Xiaomi'den elektrikli otomobil hamlesi! 10 milyar dolarlık yatırım!

Xiaomi üst düzey yöneticisi, Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobil modellerinin üçüncü çeyrekte piyasaya çıkacağını açıkladı. Dünyadaki birçok ülkede elektrikli otomobillere karşı her geçen gün artan talep doğrultusunda bir çok marka, araçlarını elektriklendirmeye başladı. Detaylar haberimizde...

İnotem İnşaat Otomobil Elektrik Emlak Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

İnotem İnşaat Otomobil Elektrik Emlak Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. İnotem İnşaat Otomobil Elektrik Emlak Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Pendik'te yapıldı.

Araba alacaklar bu listeye bakmadan karar vermeyin! İşte 21 Mart otomobil kampanyaları!

Türkiye'de araba fiyatlarının tavan yaptığı bu zamanda artık otomobil satın almak hayal oldu. Bizde sizler için mart ayına özel otomobil kampanyaları açıklayan beş farklı araba markasını derledik. İşte Mart ayında araba alıcılarını sevindirecek 5 farklı otomobil markasının açıkladığı kampanyalar...

otomobil stok operasyonu Haberi

otomobil stok operasyonu

Bayilerden topladıkları sıfır araçları stoklayarak vurgun yapan soygunculara operasyon düzenleniyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; son zamanlarda araç fiyatlarında meydana gelen fahiş fiyat artışına dikkat çeken Yeni Şafak, otomobil bayileri üzerinden yapılan soygunu detaylarını ortaya çıkardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, araç fiyatlarındaki artışı etkileyenlerin tespiti için resen soruşturma başlattı. Alınan bilgiye göre, başsavcılığın soruşturma kapsamında izleyeceği yol haritası şöyle: 

HER DETAY MERCEK ALTINDA

-Araç bayilerinden ÖTV indirimi yapılan döneme ait gerçekleşen araç satışlarının proforma belgeleri istenecek.

-Satılan araçların alıcılarının kimlik bilgileri ve bu şahıslara ait Noterler Birliği’nden araç alım satımı vekaletnamesi sorulacak.

-Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nden bahse konu araçların kimler tarafından alındığı bilgileri temin edilecek.

-ÖTV indirimi döneminde satılan araçların daha sonra bayi tarafından alınarak ikinci el pozisyonuna...