30 / 04 / 2024

Otomobilde kriz büyüyor! En ucuz otomobil artık 400 bin liradan başlıyor!

Otomobilde kriz büyüyor! En ucuz otomobil artık 400 bin liradan başlıyor!

Yılbaşından bu yana devam eden sıfır otomobildeki stok krizine şimdi bir de astronomik artan fiyatların yarattığı kriz eklendi. Ortalama pek çok otomobil modeli 400 bin lira başlangıç fiyatıyla satılıyor.



Otomotiv sektöründen Ocak ayından bu yana devam eden tedarik krizi, otomobil almayı düşünenleri canından bezdirirken, şimdi de fiyatlardaki hızlı sıçrayış şaşkınlık yarattı.

Sene başından beri sıfır otomobil bulmakta sıkıntı yaşanırken, piyasada 400 bin liradan daha ucuza sıfır otomobil almak da imkansız hale geldi.

Piyasanın durumuna ilişkin Ekonomist.com.tr’ye açıklama yapan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, sıfır otomobil pazarında çip ve tedarik sorununun devam ettiğini belirterek, 400 bin TL’nin altında satış fiyatı bulunan sadece 3 otomobil modeli kaldığını söyledi.

Otomobilde kriz büyüyor! En ucuz otomobil artık 400 bin liradan başlıyor!

Yalçın, “400 bin TL’nin altında satış fiyatı bulunan sadece Hyundai i10'un iki modeli ve Fiat Egea'nın bir modeli olarak sadece 3 araç kaldı. Bu araçlar da zaten baz model dediğimiz çıplak modeller. Arasanız da piyasada bulunmuyor" dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön