06 / 05 / 2024

Tepkilere dayanamadılar! Bir otomobil devi daha Rusya'dan çekilme kararı aldı

Tepkilere dayanamadılar! Bir otomobil devi daha Rusya'dan çekilme kararı aldı

Ukrayna işgalinin ardından Nissan, Toyota, Mazda ve Honda, Rusya’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Renault başta bazı markalar ise üretimine devam etti. Ancak bu süre içerisinde eleştirilerin hedefi hâline gelen Fransız otomobil devi, flaş bir karar aldı.



Ukrayna ile çalışmaların başlamasıyla Nissan, Toyota, Mazda ve Honda, Rusya’dan çekilme kararı almıştı. Fransız otomobil devi Renault ise faaliyetlerini sürdürüyordu. Bu kararın ardından eleştirilen Renault, Rusya’dan çekilme kararı aldı. Çekilmenin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin Fransa Parlamentosu'na yaptığı "Rusya savaşının sponsoru olmayın" çağrısının ardından gelmesi ise dikkat çekti.

RENAULT’TAN RUSYA KARARI

Rusya’nın başkenti Moskova'da faaliyetlerine devam etmesinden dolayı eleştiri oklarının hedefli hâline gelen Fransız otomobil devi Renault, ülkedeki üretim faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı. Renault’tan yapılan açıklamada, Moskova yer alan üretim tesisindeki faaliyetlerin bugünden itibaren askıya alındığı belirtildi.

Tepkilere dayanamadılar! Bir otomobil devi daha Rusya dan çekilme kararı aldı

KAR MARJI REVİZE EDİLDİ

Renault’tan yapılan açıklamada, şirketin Rusya'nın en büyük otomobil üreticisi olan AvtoVAZ'daki yüzde 69'luk hissesiyle ilgili tüm muhtemel seçenekleri de değerlendirdiği vurgulandı.


Geri Dön