04 / 05 / 2024

otomobil üretimi

otomobil üretimi

200'den fazla premium yedek parça markasının ana distribütörlüğünü yapan Motor Aşin CEO'su Saim Aşçı, Rusya'nın son kozunu kullanarak doğal gaz akışını kesmesinin Avrupa'da otomotiv üretimini zora soktuğunu belirterek krizin daha da derinleşeceğini söyledi.

Otomotiv üretimi 1 milyon adedi geride bıraktı!

Türkiye'deki otomotiv üretimi yılın ilk dokuz ayında 1 milyon 74 bin 155 seviyesine yükseldi. Otomobil üretimi ise 700 bine yaklaştı. Sektör toplamda 26 milyar doları aştı.

Mercedes fiyat listesi cep yakıyor! Yok böyle fiyat

Premium otomobil üretimi konusunda lider markalardan biri olan Mercedes'in Türkiye'deki fiyatları ne durumda? İşte 2023 model Mercedes A, B, C ve E Serisi Nisan 2023 güncel fiyat listesi.

Üretimi durdurulan efsane otomobil Passat geri mi dönüyor? Volkswagen'den şaşırtan hamle!

Sene başı üretimi durdurulan Volkswagen Passat geri mi dönüyor? İşte Volkswagen'in herkesi şaşırtacak son dakika hamlesi...

Otomobil almak isteyenlere müjde! Sıfır araçta fiyatları düşürecek büyük hamle!

Çip krizi nedeniyle otomobil üretimi durma noktasına gelirken sıfır araç fiyatları da astronomik rakamlara yükseldi. Ancak hükümetin son hamlesi piyasaya rahat bir nefes aldıracak. Peki fiyatlar nasıl düşecek?

Otomotivde üretim arttı ama tüketici araç bulamıyor

Ocak-Kasım 2022'de otomobil üretimi yüzde 2 artarak 717 bin 368 seviyesinde gerçekleşirken, ticari araç üretiminde yüzde 13 yükseliş yaşandı. İşte tüm detaylar...

Alman otomotiv devi Volkswagen'den üretimi durdurma kararı!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Çin'de Kovid-19 vakalarındaki artış ve kısıtlamalar nedeniyle Chengdu kentindeki fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı.

Otomotiv üretimi 2022'nin ilk 9 ayında yüzde 4 arttı!

Ocak ve Eylül ayları arasında toplam otomobil üretimi yüzde 4, otomobil ihracatı ise yüzde 2 arttı. Ticari araç üretimi bir önceki yıla göre yüzde 12 arttı.

Tofaş, Ford ve Toyota üretimi durdurdu! Otomobil devleri resmen açıkladı!

Tofaş ve Ford Türkiye, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dikkatleri çeken bir açıklamada bulundu. Tofaş ve Ford Türkiye'de üretimi durduruyor mu? İşte merak edilen o açıklamalar... 

Sıfır otomobilde kara haber! Kalbi olanlar tıklamasın...

Dünya genelinde fiyatları artan sıfır otomobillerle ilgili kötü haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın en önemli otomobil üreticisi konumundaki Japonya'da da otomobil üretimi yüzde 20 düştü.

Bu marka araçlar artık üretilmeyecek! Sizin de elinizde varsa dikkat arabanın son sahibi siz olmayın

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden Almanya'da benzinli ve dizel otomobillerin sonu geliyor. Avrupa Parlamentosu Komitesi, benzinli ve dizel otomobilleri yasaklayan kararı açıklarken içten yanmalı otomobil üretimiyle elektrikli otomobil üretimi arasındaki makas daraldı.

Otomobil devlerinden Rusya'ya yaptırım kararı!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz, otomotiv sektörünü sekteye uğrattı. Bu durumda Rusya'ya bir yaptırımda otomobil devlerinden geldi. Ünlü otomobil üreticileri Rusya'da üretimi durdular. Sektör yetkilileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Otomobil üretimi ocakta daralma yaşadı! İşte merak edilen ihracat rakamları!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 senesi şubat ayında otomobil sektörünün toplam üretimi yüzde 15 oranında azalırken araç üretimi ise yüzde 31 oranında daralma yaşadı.

Mustafa Varank Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği fabrikanın temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada yerli otomobil üretimi için Bursa Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlama tarihinin 18 Temmuz olarak belirlendiğini söyledi.

otomobil üretimi Haberi

otomobil üretimi

Saim Aşçı, Türkiye'deki otomobil fabrikalarında yaşanan enerji maliyeti artışı ile Avrupa'da yaşanan enerji krizini ayrıştırmak gerektiğini belirterek, "Avrupa gerçek bir enerji krizi ile karşı karşıya ve alternatif enerji kaynaklarına ulaşmak bugünden yarına olacak bir şey değil. Bu sebeple yıl sonuna kadar sıfır km araç fiyatlarında ortalama yüzde 20 artış görebiliriz" diye konuştu. Aynı durumun yedek parça için de geçerli olduğunu belirten Aşçı, "Örneğin sadece debriyaj balatalarında ve termostatlarda 3 hafta içinde yüzde 15’den fazla fiyat artışı yaşandı" diye konuştu. 


Rusya-Ukrayna arasında çıkan savaş sonrası yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya'nın son kozunu oynayarak doğal gaz akışını kesmesiyle Avrupa'da otomotiv sektörünün ağır bir yara aldığını belirten Aşçı, araç fiyatlarındaki artışın yıl sonuna doğru daha fazla hissedileceğini belirtti.

Türkiye açısından fırsat yaratabilir

Avrupa ülkelerinde...