25 / 07 / 2024

otopark haritası park

otopark haritası park

BELEDİYELER araç sayısındaki artışları dikkate alarak otopark planlamalarını masaya yatırıyor. Otoparkçılığı tek merkezde toplayarak karar ve yönetmeliklerde söz sahibi olacak..

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Gültepe K-Park Otoparkı yenilendi!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yerel seçimlerde verdiği otopark için verdiği sözü yerine getirerek K-Park Otopark'ında yenileme çalışmaları yaptırdı.

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...

Binalardaki ortak alanları başkası kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemle karşılıklı binalarda oturuyoruz. Annemlerin binasında kapalı otopark var, bizim binada yok. Annemin aracı yok, benim var. Ben aracımı annemlerin otoparkına park etsem olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Fatih Şenol Güneş Parkı katlı otopark olacak!

2012 yılında imar planlarına park alanı olarak işlenen Fatih'teki alan, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla 4 katlı otopark olarak revize edildi.

Park Mavera'nın otopark ve çevre düzenlemesinin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut güvencesiyle Başakşehir Kayabaşı'nda inşa edilen Park Mavera projesinin 983 ada 1 parseldeki tüm bloklar ile bu bloklara ait otopark, altyapı ve çevre düzenleme işlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Şehitkamil Belediyesi'nden 9 ayda 17 park!

Şehitkamil Belediyesi, 2016 yılı içerisinde önemli park ve otopark yatırımları gerçekleştirdi. Şehitkamil Belediyesi, son 9 ayda 17 park, otopark ve park-otoparkın yapımını tamamladı ve halkın hizmetine sundu.

Kocaeli Seka Park’a yeni otopark!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Sekapark, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Seka Park’ta giderek artan otopark ihtiyacı için yeni alanlar kazandırılıyor.

Bağcılar Devlet Hastanesi'nin otoparkı inşaat nedeniyle kapatıldı!

Bağcılar Devlet Hastanesi'nin otoparkı hafriyat nedeniyle kapatıldı. Hastaneye gelenlerin park yeri problemi olması doğrultusunda çevre sakinleriyle sık sık münakaşa yaşanıyor.

Gaziantep Bedesten AVM'nin yerine otopark inşa edildi!

Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te vatandaşların dinleneceği park ve yeşil alanlarını artırma çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların araçlarını park edecek otopark sayılarını da artırıyor.

Şanlıurfa Halfeti'nin otopark sorunu çözülüyor!

Halfeti yerleşim merkezindeki otopark sorunu çözülüyor. Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre sonra tamamlanacak olan otopark projesi ile toplamda 285 aracın ilçe içerisinde gelişi güzel park edilmesinin önüne geçmiş olacak.

Bingöl Yenişehir Mahallesi'ne otopark projesi yapılacak!

Köşger, “Üzerinde çalıştığımız hükümet konağı projesi ile bir kent meydanı oluşturulmasını hedefliyoruz” dedi. Köşger hükümet konağı altına yapılması planlanan otopark ile şehrin park sorununu gidermeye çalışacaklarını söyledi.

Şile'de otopark alanları hizmete giriyor!

Şile'de yapılan dev projelerin inşaatının devam etmesi sebebi ile yaz aylarında yaşanılacak yoğunluğun ve park sorununun giderilmesi için yeni geçici otopark alanları hizmete giriyor.

otopark haritası park Haberi

otopark haritası park

BELEDİYELER araç sayısındaki artışları dikkate alarak otopark planlamalarını masaya yatırıyor. Otoparkçılığı tek merkezde toplayarak karar ve yönetmeliklerde söz sahibi olacak Otopark İşletmecileri Derneği "OİD” çatısı altında birleşen belediyeler, kentin 10 yıllık otopark haritasını çıkartacak.


Dernek, otopark master planını belediyelerde zorunlu hale getirmek için çalışmalarını tamamladı. Otopark alanlarının sistemli ve modern bir şekilde planlanması ve işletilmesi amacıyla yapılan yönetmelik ve uygulamalar stratejik planlara da eklenecek.


OİD başkanı Mehmet Çevik “Uzun vadede kalıcı çözüm sunmak ve gelecek yıllarda aynı sorunlarla karşılaşmak için İSPARK örneğinde olduğu gibi kentlerin otopark master planını hazırlayarak otoparkların nereye yapılacağını tespit etmek ve uygulamaya geçmek zorundayız” dedi.


OTOPARK MASTER PLANI

İSPARK tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da ve gelişmekte olan şehirlerde araç sahipliğinin aratmasıyla otopark ihtiyacı hızla artış gösterdiği belirtilerek, birçok kentte ise...