02 / 05 / 2024

otopark nereye yapılır

otopark nereye yapılır

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafeyi ifade ediyor. Çekme mesafeleri, yan, arka ve ön bahçelerde farklı oranlarda olabiliyor. Peki, çekme mesafesine otopark yapılır mı? İşte yanıtı..

AFAD hak sahipliği başvurusu nereye, nasıl yapılır? 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu gerçekleştiremeyen depremzedelere 2 günlük ek süre verildi. Peki, AFAD hak sahipliği başvurusu nereye yapılır? İşte detaylar...

Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır? Depreme dayanıklılık testi için nereye başvurulur?

Deprem testi günün en çok araştırılan soruları arasında yer almaktadır. Vatandaşlar özellikle “Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı nereye yatacak? E-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Doğalgaz yardımı havaların soğumasıyla sık araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Peki e-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, zor durumdaki vatandaşlara yönelik hazırladığı pek çok destek paketinden biri de elektrik yardımı. Peki elektrik yardımından kimler faydalanabilir? Başvuru şartları neler? Başvuru nereye yapılır?

Kiraya yüzde 25’den fazla zam yapılır mı? Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kira artış oranı bilindiği üzere yüzde 25 oranında sabitlendi. Ancak bu duruma hiçe sahip kirayı istedikleri miktarda arttıran ev sahipleri bulunuyor. Peki bu durumda ne yapılır?

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur?

Reddi miras; kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanları olarak ifade ediliyor. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

DASK başvuruları nereye yapılır 2020?

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sahiplerinin yaptırması gereken bir sigorta türü. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazla iken, düşük riskli bölgelerde daha az olmakta. Peki DASK başvurusu nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılır? İşte detaylar...

DASK için başvuru nereye yapılır?

Devlet tarafından taşınmaz mülk sahipleri için zorunlu olan DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) sigortası, deprem sonrasında oluşan tüm doğal afetleri kapsar. Peki DASK için başvuru nereye yapılır? İşte DASK başvurusu ile ilgili detaylar...

Hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır?

Elazığ Sivrice'de dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Bir çok bina yıkıldı ve hasar aldı. Peki hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır? Hasarlı bina ihbarında istenen belgeler neler?

TOKİ 50 bin konut başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 50 bin sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Peki TOKİ 50 bin konut başvurusu nasıl yapılır, nereye yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

otopark nereye yapılır Haberi

otopark nereye yapılır

Çekme mesafesine otopark yapılır mı?

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafeye deniyor. Çekme mesafeleri, yan, arka ve ön bahçelerde farklı oranlarda olabiliyor.


Bahçe mesafesi olarak da ifade edilen bu mesafenin ne kadar olması gerektiği ile ilgili hükümlere Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer veriliyor. Peki, çekme mesafesine otopark yapılır mı?


Otoparkların nereye ne şekilde yapılması gerektiği ise Otopark mevzuatında açıklanıyor. Kimi belediyeler kendilerine tespit yetkisi verilen esasları Meclis Kararı alarak uyguluyır. 


Kendilerine tespit yetkisi verilen esasları Meclis Kararı alarak belirlemeyen belediyelerin ise Otopark Yönetmeliği esasını uygulaması gerekiyor.


İstanbul Otopark Yönetmeliği'ne göre;

Ön bahçe mesafesi 3m. den az olan bitişik nizam parsellerde, Bina bünyesinde veya parselinde otopark yeri aranmaz, bu Yönetmeliğe göre belirlenen otopark bedeli alınır. 


Otopark ihtiyacının bir kısmı veya tamamı parselinde karşılanamayan binalarda,...