28 / 04 / 2024

Otopark ruhsatı

Otopark ruhsatı

Yapılarda otopark ruhsatı nasıl alınıyor? "Yapı Ruhsatı ve Kullanma İzinlerinin Verilmesi" hususu Otopark Yönetmeliğinde yer alıyor. İşte otopark ruhsatı ile ilgili Otopark Yönetmeliği kapsamında yer alan maddeler...

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu gelmesiyle bu tarihten önce işlemlerini tamamlayarak ruhsat almak isteyen müteahhitler, belediyelere akın etti. Müteahhitler corona virüs tedbirleri kapsamında tek tek içeri alındı.

Otopark yoksa bina ruhsatı da yok!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Her otopark yerine bir tapu vereceğiz" dedi.

Her daireye 1 otopark zorunluluğu 30 Haziran'a kadar aranmayacak!

Bakanlık, “her 3 daireye 1 otopark” zorunluluğunu “her daireye 1 otopark” olarak değiştiren yönetmelikte, inşaatı bitmiş ve yapı ruhsatı alma aşamasındakiler için kolaylık getirdi...

Otopark yönetmeliğinde yeni düzenleme!

15 Eylül'de yürürlüğe giren yeni Otopark Yönetmeliği'nde düzenleme yapıldı. Düzenlemede yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılan yapı ruhsatı başvurularında önceki yönetmeliğe göre uygulama yapılmasını talep etme hakkı da tanındı...

Ankara Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı ruhsatsız çıktı!

Ankara'daki Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı ruhsatı olmadığı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlendi. Bin 200 araç kapasiteli otopark, 13 ay sonra yeniden kapatıldı. 

7 soruda yeni otopark yönetmeliği 2018!

1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan Otopark Yönetmeliği dün Resmi Gazete'de yer aldı. Peki 2018 otopark yönetmeliğinde neler var? Otoparkı olmayana ruhsat verilecek mi? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Kastamonu'ya 420 araçlık otopark inşa edilecek!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Belediyesi önünde yapılması planlanan 420 araçlık otoparkın ihale edilmesinden sonra yapım ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti.

Kastamonu'da katlı otoparkın yapımına başlanıyor!

Kastamonu Belediyesi önünde uygulanacak olan katlı otopark projesi için ihaleyi kazanan Selni İnşaat'a yapı ruhsatı verildi. Otoparktaki araç kapasitesini 427'ye çıkardıklarını da belirten Başkan Babaş, "Kastamonu için önemli projeler arasında yer alıyor

Moda Bostanı'na yapılacak otopark iptal edildi!

Moda Sabit Pazarı’nın bulunduğu ve “Afet Toplanma Alanı” olarak belirlenen yeşil alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen otopark ruhsatı, Kadıköy Belediyesi’nin başvurusu üzerine iptal edildi.

Moda Bostanı otopark olmayacak!

Kadıköy’deki ‘Moda Bostanı’ eski Moda Sabit Pazarı’nın bulunduğu ve “Afet Toplanma Alanı” olarak belirlenen yeşil alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen otopark ruhsatı, Kadıköy Belediyesi’nin başvurusu üzerine iptal edildi.

TMMOB, Kadıköy Moda Bostanı projesinin durmasını istiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıköy Moda Bostanı'nı otopark yapma girişimine bir tepki de TMMOB'dan geldi. Mimarlar Odası, verilen otopark ruhsatı ve izinlerin iptal edilmesini istediklerini söyledi..

TMMOB, Moda Bostanı'nın otopark ruhsatının iptalini istedi!

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, bostan olarak kullanılmaya başlanan yeşil alanın otoparka dönüştürülmesi için verilen ruhsatın iptalini istedi. Açıklamada "İBB Kadıköy Moda Bostanı'nı otopark yapma girişimini derhal durdurmalıdır" deniliyor.

Esenyurt'ta inşaata 15 günde ruhsat veriliyor!

Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı ve Otoparkı'nı düzenlenen törenle hizmete açan Necmi Kadıoğlu, "İlçemiz gelişsin, dönüşsün diye hiç kimseye zorluk çıkartmıyoruz. 10 ile 15 arasında günlük inşaat ruhsatı izni veriyor...

Otopark ruhsatı Haberi

Otopark ruhsatı

Otopark ruhsatı!

Otopark ruhsatı ve kullanımı ile ilgili yasal hükümler, Otopark Yönetmeliği kapsamında, Otopark Uygulama ve Denetimi Bölümünde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre, belediye meclislerince alınacak kararlara göre bina otopark yerleri ayrılmadıkça yapı ruhsatı, bu otoparklar inşa edilip hazır hale getirilmedikçe de yapı kullanma izni verilemiyor.


Ayrıca, yapı kullanma izni alındıktan sonra otopark yerleri plan ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak başka amaçlara tahsis edilemiyor.


Yapı Ruhsatı ve Kullanma İzinlerinin Verilmesi

Madde 7- Yapılacak yapılara bu Yönetmelikte belirtilen esaslara ve belediye meclislerince alınacak kararlara göre bina otopark yerleri ayrılmadıkça yapı ruhsatı, bu otoparklar inşa edilip hazır hale getirilmedikçe de yapı kullanma izni verilemez.

(Ek fıkra:RG-14/06/2005-25845) Üzerinde tescilli 1, 2 ve 3 üncü grup yapı bulunan kentsel sit alanı içinde veya dışındaki münferit parsellerde yeni yapı,...