01 / 05 / 2024

Kastamonu'da katlı otoparkın yapımına başlanıyor!

Kastamonu'da katlı otoparkın yapımına başlanıyor!

Kastamonu Belediyesi önünde uygulanacak olan katlı otopark projesi için ihaleyi kazanan Selni İnşaat'a yapı ruhsatı verildi. Otoparktaki araç kapasitesini 427'ye çıkardıklarını da belirten Başkan Babaş, "Kastamonu için önemli projeler arasında yer alıyor



Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın makamında gerçekleşen törene Selni İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Ataç'ın yanı sıra başkan yardımcıları ve Belediye Meclisi üyeleri de katıldı. Çalışmaların başlaması için gerekli olan ruhsatı imzaladıktan sonra kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, projenin gerçek amacının trafik sorununu çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi. 


Otoparktaki araç kapasitesini 427'ye çıkardıklarını da belirten Başkan Babaş, "Kastamonu için önemli projeler arasında yer alıyor. 

Mevzuat gereği inşaat ruhsatını düzenleyerek Selni inşaat'a teslim ediyoruz. Buradaki amacımız sadece otopark yapmak değildir. Kastamonu'da son yıllarda artış gösteren trafik sorununa çözüm getirmektir. 

Projede küçük bir tadilat yaparak araç kapasitesini 377'den 427'e çıkardık. Yeraltına iki kat olacak. 

Otoparkla ilgili tüm teknik çalışmalar yapılacak. Belediye binasının yanındaki yolu da duble yol yapacağız. Otopark bittikten sonra ana caddeyi yasaklayacağız" dedi. 


"BAĞ-KUR BÜYÜK ÇARŞI İÇİN PROJE"

Kuyudibi Bağ-Kur Çarşısı ile ilgili de bir çalışmalarının olacağını söyleyen Başkan Babaş, "Bağ-Kur Çarşı esnafı ile masaya oturmayı düşünüyoruz. Orayı yıkıp zeminini otopark olarak yeniden inşa etmek istiyoruz. Ancak bu oradaki nıükiyet sahipleri ile anlaşma sağlandığı takdirde yapılabilecek. Otoparkları hayata geçirdiğimizde trafik sorunu ortadan kalkacak. Otoparklar bittiği anda ana caddelerde park anlamında kuş uçurtmayacağız" diye konuştu. 

Projenin statik, mekanik ve elektronik olarak üst düzey olacağını ve 5 ayda bitirmek istediklerini söyleyen Selni İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Ataç ise. 

"Yap-İşlet-Devret modeliyle bitirilecek bir eser. 4 bin 850 metrekarenin her santimetrekaresi maksimum kullanılacak şekilde planladı. 

Burası görsel, statik, mekanik ve elektronik olarak üst düzeyde bir eserimiz olacak. Önümüze bir engel çıkmazsa, normal bir çalışma takvimi izleyebilirsek 5 ayda bitireceğiz" dedi. 


İDARE MAHKEMESİ'NE BAŞVURU

Bu arada. Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi yönetiminin ve dolayısıyla buradaki işyeri sahipleriyle projeyi uygulayan Barutçuoğlu İnşaat'ın, söz konusu projede imar planına aykırı olarak cadde kesiminde işyerlerini kapsaması ve iki katlı oluşunun iş merkezinin fore kazık temel gergi elemanlarında sorun yaratacağıyla ilgili itirazları mahkemeye taşındı. 

Barutçuoğlu İnşaat'ın, söz konusu itirazlarını içeren dava dilekçesini Kastamonu İdare Mahkemesi'ne verdiği, mahkemenin de iddialarla ilgili olarak Belediye'ye bir yazı yazarak cevap istediği öğrenildi. 

Barutçuoğlu İnşaat yetkilileri ve AVM yönetimi bu gelişmeyi teyit elti.



Kastamonu Gazetesi


Geri Dön