18 / 05 / 2024

otopark sertifikası 2015

otopark sertifikası 2015

Yeni düzenlemeyle otopark sorunu tarihe karışıyor. Yeni yapılarda, otopark sorununun kendi parseli içinde çözülmesi gerekecek. Sorunun binanın parselinde çözülmesinin mümkün olmadığı durumlarda ise 'otopark sertifikası' uygulaması devreye girecek.

Ziraat Katılım'ın kira sertifikası ihracı 19,2 milyar liraya ulaştı!

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir yaptığı açıklamada, "Ziraat Katılım, faaliyetlerine başladığı 2015 yılından bugüne kadar nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği 61 adet kira sertifikası ihracı ile toplamda 19,2 milyar lira hacme ulaştı." dedi.

Ziraat Katılım 250 milyon TL'lik kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım Bankası 250 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracını tamamladı. Banka  29 Mayıs 2015'ten bugüne kadar toplamda 2,45 milyar TL kira sertifikası ihraç etti...

Samsun'da 10 yıllığına kiralık termal tesis ve otopark!

Samsun İli Havza Belediye Başkanlığı, İmaret Mahallesinde bulunan, turistik termal tesisler ve çok katlı otopark (termal otel) 10 yıllığına ihale edilecek. İhalesi 25 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Ela Quality Resort Belek Otel 2015 TOP-100 sertifikası aldı!

Ela Quality Resort Belek, seyahat yorum portallerinden TopHotels.ru tarafından 'Hizmette Mükemmellik Ödülü'ne layık görüldü. Otel ayrıca 2015 TOP-100 sertifikasının sahibi oldu.

Ebubekir Parkı otopark ve kapalı yüzme havuzu yapım işi!

Bağcılar Ebubekir Parkı Zemin Altı Otopark Ve Kapalı Yüzme Havuzu İnşaatı yapım işi ihalesi 9 Temmuz 2015 günü saat 11:30'da gerçekleşecek.

Merter Zeminaltı Otopark ihalesi 13 Temmuz'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Merter Zemin Altı Otoparkı ve Çevre Düzenleme İnşaatı yapım işi ihalesi 13 Temmuz 2015 tarihinde saat 11:30'da gerçekleşecek.

Kadıköy Hasanpaşa Pazaryeri Zeminaltı Otopark ihalesi 13 Temmuz'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Kadıköy ilçesi, Hasanpaşa Pazaryeri Zeminaltı Otopark İnşaatı yapım işi ihalesi 13 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak.

Dedeman 4 Mükemmellik Sertifikası aldı!

Ünlü seyahat sitesi TripAdvisor'ın kullanıcıları, geleneksel Dedeman misafirperverliğini ödüllendirdi. Dedeman 2015 Mükemmellik Sertifikası'na layık görüldü.

Sincan Belediyesi çok katlı otopark ihalesi 24 Nisan'da!

Sincan Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Mahallesi'nde bulunan çok katlı otopark ve kültür merkezi binasının çok katlı otopark kısmının 5 yıllığına kiraya verilmesi işi 24 Nisan 2015 tarihinde ihale edilecek.

Üsküdar Altunizade'de park ve zeminaltı otopark inşaatı ihalesi 29 Nisan'a ertelendi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Üsküdar'ın Altunizade Mahallesinde park ve zeminaltı otoparkı inşaatı yapımı ve zeminaltı otoparkın intifa hakkı karşılığı 30 yıl süreyle işletilmesi işi ihalesi 29 Nisan 2015 tarihine ertelendi.

Sincan Belediyesi'nden 5 yıl kiralık çok katlı otopark ve kültür merkezi ihalesi 10 Nisan'da!

Sincan Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Mahallesi'nde bulunan çok katlı otopark ve kültür merkezi binasının düğün salonu kısmı Kapalı Teklif Usulü ile 5 yıllığına kiraya verilmesi işi 1 Nisan 2015 tarihinde ihale edilecek.

Üsküdar Altunizade'de park ve zeminaltı otopark inşaatı ihalesi 15 Nisan'da!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Üsküdar'ın Altunizade Mahallesinde park ve zeminaltı otoparkı inşaatı yapımı ve zeminaltı otoparkın intifa hakkı karşılığı 30 yıl süreyle işletilmesi işi 15 Nisan 2015 tarihinde ihaleedilecek.

Pendik'te icradan 8.7 milyon TL'ye otopark alanı!

İstanbul Pendik'te bulunan 9.111,50 metrekare yüzölçümüne sahip otopark alanı, İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi tarafından 18 Mayıs 2015 günü saat 15:00 ile 15:10 arası ihale ediliyor.

otopark sertifikası 2015 Haberi

otopark sertifikası 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başta büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde yaşanan otopark sorununu kökten çözmeye hazırlanıyor. Türkiye'de ilk olacak "otopark sertifikası" uygulamasından, belediyelerin "otopark hesabı" oluşturmasına kadar getirilecek birçok düzenlemeyle, Türkiye'de park yeri sorununun yaşanmadığı yeni bir dönem başlayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin "otopark sorununu çözmek için devrimci nitelikte" olduğunu belirttiği düzenlemeye ilişkin ayrıntılar netleşiyor. Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmayla, bugünün koşullarına göre yetersiz kaldığı ifade edilen İmar Kanunu'ndaki otopark maddesi revize edilecek, bu kapsamda yeni bir yönetmelik çıkarılacak.


Otoparklara ilişkin mevcut tebliğde "üç konut için bir otopark" şartı yer alırken, bu durum bugün "Hemen her ailenin bir aracı bulunduğu, hatta ikinci ve üçüncü araçların da kullanıldığı" göz önüne alınarak değiştirilecek. Düzenlemeye göre, yeni yapılarda, otopark sorununun kendi...