30 / 04 / 2024

otopark yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek

otopark yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda Otopark Yönetmeliği'nin 31 Mart'ta yürürlüğe girmesi için öneride bulundu. 

Otopark Yönetmeliği resmen ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihinin 3 ay ertelendiğini duyurdu.

Otopark Yönetmeliği virüs engeline takıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği koronavirüs pandemisi nedeniyle yeniden ertelendi.

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Otopark Yönetmeliği ertelendi mi 2020?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin ertelendiğini duyurdu. Peki Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? Otopark Yönetmeliği ertelendi mi 2020?

Otopark Yönetmeliği resmen ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihinin 3 ay ertelendiğini duyurdu.

Otopark yönetmeliği ertelendi mi?

Her daireye 1 otopark zorunluluğu getiren yeni otopark yönetmeliği 1 Haziran'da yürürlüğe girecekti. Peki, otopark yönetmeliği ertelendi mi?

Yeni otopark yönetmeliği ne zaman uygulanacak?

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni otopark yönetmeliği o tarihte yürürlüğe girmemişti. Peki, yeni otopark yönetmeliği ne zaman uygulanacak?

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda şimdiye kadar 94,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

Otopark yönetmeliğinde bir değişiklik daha! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği bugünkü 31868 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31868 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Otopark Yönetmeliği resmen değişti!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021 bugünkü 31635 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Otopark Yönetmeliği'nde hangi değişiklikler yapıldı?

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021 bugünkü 31635 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Murat Kurum'dan Otopark Yönetmeliği açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle hem trafik yoğunluğunun azaltılacağını hem de vatandaşların otopark ihtiyacının karşılanacağını söyledi...

Yeni Otopark Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Otopark Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi...

otopark yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek Haberi

otopark yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından son haline getirilen ve kalabalık kentlerin otopark sorununu çözmeye yönelik Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Binalara daire büyüklüğüne göre otopark yapma zorunluluğu getiren yönetmeliği değerlendiren Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yönetmeliğin bisiklet kullanımını teşvik etmek, elektrikli araçlara altyapı hazırlamak gibi kentlerin çevreciliği açısından önemli maddeler içerdiğini söyledi. Dr. Ilıcalı bununla birlikte yeni otoparklarla enerji tüketiminin artmaması için bazı noktalara dikkat edilmesi uyardı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın daha önce birkaç kez ertelenen yönetmelikte son itirazları dikkate alınarak revize ettiği otopark yönetmeliğinde geri sayım başladı. Yönetmelikte daha önce daire başına getirilen otopark zorunluluğu, sektörün kentsel dönüşüm sürecinde sorun çıkaracağı itirazları üzerine, daire büyüklüğüne göre yeniden düzenlendi. Ayrıca eski taslakta otoparkların...